Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Musa Bilal, Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yetkili sendika olduklarını açıkladı.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Musa Bilal, sendika binasında düzenlediği toplantıda sağlık kurumlarında yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Türk Sağlık-Sen olarak Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yetkili sendika olduklarını açıklayan Başkan Bilal “Hastanedeki üye sayımız ile mevcut yetkili sendika ile arasındaki üye sayımız farklı. Diğer sendikanın üye sayısı bizim üye sayımızın 3/1’dir. Sağlık Bakanlığındaki kurum ve kuruluşlarındaki yetkililere sesleniyorum, koltukları bırakın sendikacılık yapın. Yetkiyi Sağlık Sen almadı, yetkiyi yöneticiler aldı. Çünkü Sağlık personelinin yükü ağırken birde yönetici baskısı olması en derin yüreklerine kadar iniyor. Sağlık personeli yerim değişir, düzenim bozulur ve bunun gibi birçok konu da sıkıntı yaşıyor. Balıkesir’de kadrosu hizmetli olup da daha önceden bu kurumlarda çalışmamış insanların yöneticilik yaptığına şahit oluyoruz. Kime göre, neye göre yöneticiler seçiliyor, yöneticiler de herhangi bir değişiklik olmadı aynı yerlerinde görevlerine devam ediyorlar. Sağlık Müdürüne sesleniyorum, Sağlık Bakanlığı kurum ve kuruluşlarında yetkinin nasıl alındığını biliyor musunuz?” İvrindi’de Türk Sağlık Sen yöneticisine kadro yok dediniz ancak Sağlık Sen’e geçince Atatürk Devlet Hastanesine tayini oldu mu? Sendikal arası ayrımcılık, kayırmacılık değil mi? Kadro yokken birden nasıl geldi” dedi.

Başkan Bilal Atatürk Şehir Hastanesinde Başhekimin koridorun iki girişine şifreli kapı yaptığını, 2 güvenlik görevlisi koyduğunu hatırlattı. Bilal “Başhekim vatandaştan mı korkuyor? Kapı işleri ile uğraşacağınıza randevu sistemi ile uğraşıp, çözüm bulsaydınız. Yemekhanenin deposuna çare bulsaydınız? Hiçbir zaman iki kapının koridorda olmasına anlam veremiyorum. Bir müdürün diğer müdürün yanına geçebilmesi için bir sürü alanı kat etmesi gerekiyor. Bunun amacı nedir? Başhekimi rahatsız eden mi var? Kapılarda şifre ne oluyor? Bizzat hastaneye giderek gittim gördüm. Sağlık Müdürü de bugün oradaydı kendisine soruyorum sizde o şifreli kapılardan mı geçtiniz? Sizin altınızda görev yapan Başhekimin odasına girmek için şifreli kapılardan mı geçtiniz? Biz hakkın, hukukun, adaletin, çalışanın hakkını çekinmeden, korkmadan 11 yıldır arayan sendikayız. 11 yıldır ehliyet ve liyakattan bahsediyoruz ve yine yeniliyoruz. Biz istiyoruz ki bütün yöneticilerin bir siyasi partinin güdümünde değil, devletin hizmetinde olmasını bekliyoruz. Bizim taleplerimiz tüyü bitmemiş yetimin hakkını, çalışanın hakkını korumaktır” diye konuştu.

 

HABER: UĞUR YAZICI