Ramazan ayında üyelerinin birlik ve beraberliğini artırmak için iftar düzenleyen Balıkesir Marangozlar Odası Başkanı Ersin Sözdemir katılımlarından dolayı üyelerine teşekkür etti. İftar programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BALTOK tarafından 3 yıl içinde tamamlanacak sanayi sitesinde marangoz esnafına yer vereceklerini ifade ederek “Çalışmak isteyen marangoz esnafımızı kiradan kurtaracağız’ diyerek müjdeyi verdi.

BİRLİK VE BERABERLİKLERİ DAİM OLDU

Balıkesir Marangozlar Odası’nın geleneksel hale getirdiği İftar Programı önceki akşam Balkonuk Center’da gerçekleştirildi. Odaya kayıtlı esnaf ve ailelerinin birlikteliğini arttırmak, dayanışmayı kuvvetlendirmek amacıyla gerçekleştirilen iftar programında Balıkesir Umum Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ersin Sözdemir ve Yönetimi, üyelerini kapıda karşılayarak yakından ilgilendiler. İftar Programına Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Taklacı, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sağay, Yalova Umum Ağaç İşleri ve Mobilya Döşemeciler Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Adnan Dağ, Balıkesir Sebzeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nurullah Bozkır, Balıkesir Kahveciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bülent Bilir, Balıkesir Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nejdet Arslan, Balıkesir Umum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kuşçu, Başkan vekili Ramazan Toy, Ak Parti Altıeylül Belediye Başkan Adayı Mesut Eray, Balıkesir Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan, Halkbankası Balıkesir Şube Müdürü Ali Devrim Önder, Balıkesir EKK Başkanı Erol Ayvaz, AK Parti Balıkesir İl Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Ermişler, Balıkesir Umum Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri aileleriyle birlikte katıldı.

 

RAMAZAN SEVGİDİR,

SAMİMİYETTİR, PAYLAŞIMDIR

İftarların açılmasından sonra Balıkesir Umum Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ersin Sözdemir kürsüye çıkarak iftar programına katılımlarından dolayı üyelerine teşekkür etti. Başkan Sözdemir konuşmasında şunları ifade etti:

“11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının manevi ortamında bizleri bu esnaf sofrasında yalnız bırakmayan, esnaflarımızın derdi ile dertlenen çözüm noktasında odamızın daima yanında olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a katkı ve desteklerinden dolayı esnaflarımız adına teşekkür ediyorum. Ramazan ayı İslam’ın merhametini hakkaniyetini ve ibadetini bilgi ver erdemle bütünlemiş ahlakını tüm insanlığa anlatan kutsal bir aydır. Ramazan her biri içtenlikle kendisi ile yüzleştiği kendisini yenilediği iş dünyasını tazelediği ve her yıl insanlığa daha iyi taşımak üzere gelen bereketli bir aydır. İnsanlar arasında dayanışma ruhunu, yardımlaşmanın ve kalp birliğinin perçinlemesine vesile olan Ramazan ayı sahip olduğumuz nimetlere şükretmemiz ve bu nimetlere sahip olamayan ihtiyaç sahiplerini kendimizden önce düşünmemiz gerektiğini bizlere anımsatır. Ramazan ayı ihtiyacı olanları hatırlamanın, onlara yardım etmenin ayı olduğu için kutsal ve bereketlidir. Ramazan sevgidir, samimiyettir, paylaşımdır. Bizleri birbirimize tebessüm etmeyi unutmayan, birbirimizi kırmadan, birbirimize saygı ve hoşgörü göstererek bu kutsal ayın gerçek amacına ulaşmasını sağlayabiliriz. Unutmayalım ki, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe her geçen gün daha da güçleneceğiz” diyerek katılımlarından dolayı üyelerine teşekkür etti.

 

 

TAKLACI: ERSİN SÖZDEMİR

BAŞKANIMIZA SAHİP ÇIKIN

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Taklacı ise “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan bu ayın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu ay İslam adına güzel bir ay. Bu ayı iyi değerlendirmemiz lazım. Kıymetini iyi bilmemiz gerekiyor. Dünya’da bütün müminler kardeştir. Bu kardeşlik noktasında birlik ve beraberliğimiz bozulmasın. Bizi bu akşam buraya davet eden çalışkan başkanımız Ersin Sözdemir’e de teşekkür ediyorum. Mobilyacı ve marangoz esnafımıza şöyle bir temennimiz var: Ersin Başkanımıza sahip çıkın. Kendisi ışık saçan bir insan. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

 

ERAY: DESTEĞİNİZ İLE

HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ

Ak Parti Altıeylül Belediye Başkan Adayı Mesut Eray hazirunu selamlayarak “Biz şimdi siyasetin içinde olarak heyecanlı konuşuyoruz. Ama asıl heyecan Balıkesir’e alın teriyle, çalışmalarıyla, emekleriyle, Balıkesir ekonomisine katkı sağlayan siz değerli marangozlar esnafının karşısında konuşma yapmak hakikaten çok heyecanlandırıyor. Biz cumhurbaşkanımızın tenzihleri ile Altıeylül Belediye Başkan Adayı olarak bir yola çıktık. İnşallah 31 Mart’ta siz değerli esnafımızın da bizlere eğer teveccüh gösterip de 1 Nisan’dan itibaren de Altıeylül Belediye Başkanı olarak sizlere hizmet vermeye devam edeceğiz. Aslında Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde Bölge Müdürü olarak biz marangozlar ve marangoz esnafı ile bir aradaydık. Bölge Müdürü olduğum dönemde marangozlarımızın OSB yanındaki yeni kooperatifine de destek verdiğimi ifade etmek istiyorum. İnşallah seçildiğimizde de el birliği ile o kooperatifi sizlere teslim etme sözü veriyorum. Sizin yaptığı çalışmalar çok değerli. Dönemin en iyi marangozlarından olan Hz. Nuh Peygamberin maneviyatında, yine dönemin en iyi marangozlarından olan Sultan Abdülhamit Han’ın devlet ciddiyetinde çalışan siz değerli marangozlarımızın Ramazan ayını kutluyor, Cenab-ı Allah’tan bizleri bayrama kavuşturmasını niyaz ediyorum” dedi.

 

YÜCEL YILMAZ: ‘YENİ YAPILACAK SANAYİ DE

MARANGOZ ESNAFINA DA YER VAR’

İftara katılan marangoz esnafı ve ailelerinin Ramazan ayını kutlayarak başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise konuşmasında şunları ifade etti:

“Biz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan ayında 20 ilçemizde iftar programları düzenliyoruz. Bu sefer Ersin Başkanım dedi ki; ‘Başkanım lütfen bizim iftarımıza da katılın.’ Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Taklacı da bu iftara gelmiş. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberlik çok güzel bir şey ve Ersin Başkanımıza ‘Üyelerimizin duymasını istediği bir konu olup olmadığını sordum. Dedi ki, ‘Marangoz esnafı kiracı olmaktan yoruldu. Fiyatlar yükseldi. Başkanım bu yapacağınız sanayi sitesinde marangozlara da ayrı bir bölüm ver mı?’ dedi. Tabi ki var dedim ve Allah nasip ederse yeni göreve geldiğimiz ilk 3 yıl içerisinde temelini atıp bitirme ile alakalı çalışmalar hızlı bir şekilde başlayacak. Çalışmak isteyen esnafımıza, kiracılıktan kurtulabilecekleri BALTOK üzerinden yapmış olduğumuz sanayi sitesi ile ilgili detayları öğrenmek isteyen esnafımız Ersin Başkanımızdan öğrenebilir. ‘Biz en çok gençlerin ve çocukların belediyesiyiz’ dedik. Gerçekten bu tutmuş. Çocuklarımız geldiler fotoğraf çektirdiler az önce. Gerçekten biz çocuklarımıza şehrimizde sahip çıkmaya çalışıyoruz. Çünkü çocuğunu seven aslında hayatı sever, şehri sever Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak 20 ilçemizde genler için çok farklı çalışmalar yapıyoruz. ‘Balıkesir’in ekmeği büyüsün, genç olduktan sonra da iş kaygısı olmasın’ diye dört tane yeni OSB açılışı yapıyoruz. Balıkesir merkezde Allah nasip ederse sadece bizim kendi şirketimizde ve bünyelerde en az 10 bine yakın personel çalışmaya başlayacak. Bunlar da ön büro mezunu, lise mezunu ağırlıklı kadın personel ihtiyacımız karşılanacak. Şu an da devletimiz de bir istihdam paketi açıkladı. İŞKUR üzerinden başvurduğunuzda 400 tane Balıkesir merkeze, ilçelerde 250 olmak üzere 700’ye yakın TYP işçisi 6 aylığına istihdam edilecek. Bunu da buradan duyuralım. Evet ramazan ayınız mübarek olsun. Bizim de seçimlerimiz var. Desteklerinizi bekliyoruz. Biz hazırız, çalışıyoruz. Balıkesir için emek sarf ediyoruz. Allah bize nasip etti böyle bir şehre, böyle bir millete, kendi memleketimizde Belediye Başkanı olarak hizmet etmeyi. Çıraklığı bitirdik. Kalfalığı bitirdik. Artık ustalık eserleriyle Balıkesir’in her yerine eserler koymak istiyoruz. Destekleriniz bekliyoruz. Hayırlı akşamlar diliyorum. Allah’a emanet olun. Allah yar ve yardımcınız olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından günün anısına çekilen Aile Fotoğrafı ile iftar programı sona erdi.

 

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU