Balıkesir’in Manyas ilçesini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Manyas’ın hak ettiği değere kavuşacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Manyas Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından belediye önünde toplanan vatandaşlara da seslenen Özel, artık hiç kimsenin iktidara oy vermeyeceğini söyledi. Manyas’ta vatandaşlarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel; “AKP’liyi, MHP’liyi kenarda, dışarıda bırakmayın. Onlar da bıktı. Bıçak kemiğe dayandı. Artık oy vermeyecekler, bir kısmı vermedi, bize verdi. Hepiniz biliyorsunuz, bir kısmı sandığa gitmedi ama yıldı hepsi, yıldı. Kimse fakirliğe oy vermez. Kimse yoksulluğa, işsizliğe oy vermez. O insanlara hep birlikte sahip çıkacağız. Ama itmeyin, koluna girin. ‘Biz iktidar olduk mu, kimseyle derdimiz yok’ deyin. ‘Teminatı benim komşum’ deyin. ‘Uzak durmayın’ deyin. Geleni, partiye getirin; gelmeyeni evinde ziyaret edin, tarlasında ziyaret edin, kahvede yanına oturun. Domino oynarken onu izleyin ama ikna edin. Artık bu iktidardan kaçışı hızla devam ettirelim. Bugün işte olursa, bir seneyi geçmeden, bir seneyi biraz geçe seneye Kasım’da bir erken seçimden kaçamazlar. O seçim günü geldiğinde 100 yıl sonra yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi iktidar partisi olacak. Yine bu milletin yüzünü güldürecek. Yine Türkiye şaha kalkacak. Yine Türkiye gelişmiş ülkelerin korkulu rüyası olacak. Yetişecek, onları aşacak” ifadesini kullandı.

Özel yaptığı konuşmada, Manyas Belediyesi’nin bundan önce iki dönemde CHP’li bir belediye başkanı tarafından yönetilen, başkanın kendi arzusuyla aday olmadığı, örgütün talebi üzerine sandık kurdukları, adayı ön seçimle belirledikleri ve ön seçim sonucu seçilen Ahmet Duru’nun seçimde kıyasıya bir rekabetle yüzde 46 oy alarak seçildiği önemli bir ilçe olduğunu söyledi.

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZLE İLÇE BELEDİYEMİZ EŞGÜDÜM HALİNDE YAPACAKLAR”

Gerçekleştirdiği Manyas ziyaretinde açıklamalarda bulunan Özel şöyle devam etti: “Manyas maalesef, son dönemlerde dışarıya çok göç veriyor. Manyas’ın cazibe merkezi olmasına yönelik kamunun aldığı tedbir yok. Bandırma’da Manyas’tan daha çok Manyaslının yaşandığı bilinen bir şey. Manyas’ta 13 bin düzeyinde olan nüfusun Bandırma’da 50 bine yakın bir Manyaslı nüfusunun yaşadığı hep söylenir. Onun için buraya kamu yatırımlarına ihtiyaç var. Onun için tabii belediyenin de üstüne düşenleri yapması lazım ancak maalesef, Büyükşehir Belediye Kanunu 2014 yılında çıktığından beri ilçe belediyelerinin gücü zayıfladı. Deyim yerindeyse, büyükşehir belediyeleri para basmak dışında her türlü yetkisi varken, ilçe belediyelerinin yetkileri çok zayıf. Bugüne kadar Manyas bizde olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi AKP’de olduğu için gerekli eşgüdüm, koordinasyon ve yatırım sağlanamamıştı. Ahmet Akın Başkanımızın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte bu uyum yakalandı. Hazırlıklar var. Projeler var. Dikkatle takip ediyoruz. Özellikle altyapıdaki ihmal edilmiş, Manyas’ın altyapısının, bilhassa eski köy dediğimiz şimdi, kırsal mahallelerin yollarının yapılması, bugünlerde bir kilit taş seferberliğinin yapıldığını biliyorum. Bu tip yatırım ve çabaları her geçen gün büyükşehir belediyemizle ilçe belediyemiz eşgüdüm halinde yapacaklar.”

 

“BUNDAN SONRAKİ HEDEF, DÖRT KİŞİDEN ÜÇÜNÜN OYUNU ALMAK”

İş Bankası’nın Manyas’taki şubesini kapatmasına tepki gösteren Özgür Özel, İş Bankası Manyas Şubesi’nin CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, belediye başkanı ve ilçe başkanının gayretleriyle Manyas’a kazandırıldığını belirtti. Manyas’ın çok değerli bir yer olduğuna vurgu yapan Özel; “Manyas’ta bundan sonraki süreçte önemli işlerin yapılacağını, bunun ilçede doğru değerlendirileceğini ümit ediyorum. İki kişiden birinin oyunu aldı başkanımız neredeyse. Bundan sonraki hedef, dört kişiden üçünün oyunu almak. Bu oyları genel seçimlerde de CHP’de görünür kılmak. Bir belediye başkanı sadece kendisi ya da belediye seçimlerinde değil, yapılacak olan genel seçimlerde de bunu partisine ciro edebilmelidir. Bu nedenle partili oluyor belediye başkanları. Geldiklerinde yakalarından rozeti bir çıkarttırıyoruz, Türk bayrağını takıyor ve gururla taşıyorlar ama parti aidiyetleri devam ediyor. Anayasa’ya aykırıyken partili birinin zorla Cumhurbaşkanıyken Başbakan yetkilerini kullandığını, sonra Anayasa’yı değiştirdiğini, şimdi parti ile devlet ayrımını ortadan kaldırdığı noktada, evvel ezelden partileriyle bağlarının sürmesine müsaade edilen kamu görevi yapan kişilerin yaptıkları iyi işlerin partilerinden bilinmesi önemlidir. Nasıl AKP elindeki dünya kadar belediyeyi kötü yönetimi sonucunda bedelini ödediyse, biz de iyi yönetimin sonucunda partimiz olarak bunun karşılığını görmek arzusundayız” şeklinde konuştu.

 

“MANYAS’IN SORUNU, İKTİDARIN MANYAS’I GÖZDEN ÇIKARMIŞ OLMASI”

Özel şöyle devam etti: “Belediyeyi bundan önce iki dönem biz yönettik. Önceki dönem belediye başkanından memnunduk. Kendisi aday olmadı. Örgütümüz talep etti. Türkiye’de nerede bir ilçe örgütü ön seçim istediyse, oraya sandığı koyduk. Ön seçimden değerli başkanımız birinci olarak çıktı. Partililerimiz onu bağrına bastı. Zorlu bir seçim sürecinde yüzde 46 gibi bir oyla Manyas’ı yeniden CHP kazandı. Bu dönemin önemli bir özelliği var. Bundan önce Manyas bizdeydi ama büyükşehir bizde değildi. Büyükşehir olmayınca ve 2014’ten beri büyükşehir yasasının, büyükşehre verdiği yetkilerle ilçe belediyesinin imkân ve kabiliyetleri çok zayıftı. Halen zayıf. Ama Ahmet Akın’ın büyükşehir belediye başkanı olmasıyla, ilçe belediyesiyle uyumlu çalışmalarıyla, kırsal mahallelerde, eski adıyla köylerde kilit taşların döşenmesiyle, altyapı hazırlık projeleriyle bundan sonrasına yönelik olarak artık Manyas çok daha iyi hizmet alacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmaz. Manyas’ın sorunu, iktidarın Manyas’ı gözden çıkarmış olması. Burayı ikinci sınıf ilçe olarak görüyor olması. Maalesef, Manyas’ın hem siyasi tercihlerinden dolayı hem iktidarın bakış açısından dolayı burayı ihmal etme, hor görme anlayışı var. Biz bunu büyükşehir belediyesi yetkileri dahilinde elimizden geldiği kadar aşacağız. Burada nüfus 18-19 bin, Bandırma’da yaşıyor 50 bin tane Manyaslı. Manyas devamlı dışarıya göç veriyor. Oysaki burasının bir cazibe merkezi haline gelmesi lazım. Kuş Cenneti var, aynı ismi taşıyor. Sınırlarımızın dışında. Bundan yerli turizm anlamında, uluslararası turizm anlamında istifade edemiyoruz. Yapılacak ilk seçimlerde, Manyas yerelde nasıl uzun yıllardır CHP’den vazgeçmediyse, başkalarına inat CHP’deki tutumunu sürdürüp, büyükşehri CHP’li yaptıysa, bundan sonraki ilk seçimlerde Türkiye Cumhuriyeti devletini de bir CHP’li Cumhurbaşkanı yönetecek. İşte o zaman geçmişte ne kadar ihmal edildiysek, o kadar telafi edilecek eksiklikler. Elden gelen fazlasıyla yapılacak.”

 

“KİMSE YOKSULLUĞA, İŞSİZLİĞE OY VERMEZ”

Manyas’ta yaptığı konuşmalarda artık hiç kimsenin iktidara oy vermeyeceğini söyledi. Manyas’ta vatandaşlarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel; “Buraya gelenler kadar gelmeyenler bizim için kıymetlidir. AKP’liyi, MHP’liyi kenarda, dışarıda bırakmayın. Onlar da bıktı. Bıçak kemiğe dayandı. Artık oy vermeyecekler, bir kısmı vermedi, bize verdi. Hepiniz biliyorsunuz, bir kısmı sandığa gitmedi ama yıldı hepsi, yıldı. Kimse fakirliğe oy vermez. Kimse yoksulluğa, işsizliğe oy vermez. O insanlara hep birlikte sahip çıkacağız. Ama itmeyin, koluna girin. ‘Biz iktidar olduk mu, kimseyle derdimiz yok’ deyin. ‘Teminatı benim komşum’ deyin. ‘Uzak durmayın’ deyin. Geleni, partiye getirin; gelmeyeni evinde ziyaret edin, tarlasında ziyaret edin, kahvede yanına oturun. Domino oynarken onu izleyin ama ikna edin. Artık bu iktidardan kaçışı hızla devam ettirelim. Bugün işte olursa, bir seneyi geçmeden, bir seneyi biraz geçe seneye Kasım’da bir erken seçimden kaçamazlar. O seçim günü geldiğinde 100 yıl sonra yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi iktidar partisi olacak. Yine bu milletin yüzünü güldürecek. Yine Türkiye şaha kalkacak. Yine Türkiye gelişmiş ülkelerin korkulu rüyası olacak. Yetişecek, onları aşacak” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

 

HABER: BUSE ASLAN