Cumhuriyet’in ilanın 101’inci yılı nedeniyle CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı bir kutlama mesajı yayınladı. CHP’li Köybaşı yayınladığı mesajında, Cumhuriyet’in ulusal egemenliğin dayanağı olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılını kutladı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933’te Onuncu Yıl Nutku'nda, bugünü "en büyük bayram" olarak nitelendirdiğini anımsatan Başkan Köybaşı, Cumhuriyet’in, bağımsızlığın, eşitliğin, adaletin, ulusal egemenliğin dayanağı dolduğunu vurguladı. Mesajının devamında konuşan CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı; “101. yılında Cumhuriyeti büyük bir coşku, onur ve gururla kutluyoruz. Atatürk’ün de dediği gibi Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şekli Cumhuriyet’tir” dedi.

CUMHURİYET İLKELERİNDEN ASLA ÖDÜN VERMEYECEĞİZ
Cumhuriyeti korumak ve kollamak hepimizin en büyük görevi olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Köybaşı, anayasaya ve yasalara bağlılık içinde, Atatürk ilke ve devrimleri, laik cumhuriyet ve modernleşme ilkelerinden asla ödün vermeyeceklerinden bahsetti. Cumhuriyeti kuran kadroların mirasçıları olarak, halkın iktidarı ile ülkemizi yaşadığı bu dar boğazdan kurtaracaklarını söyleyen CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bağımsızlık mücadelesi veren tüm şehit ve gazilerimizi saygı ile anıyor, Cumhuriyet’in 101. yılını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

HABER: BUSE ASLAN