AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Milletvekili Öztaylan yayınladığı mesajında 30 Ağustos zaferinin en önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. İstiklal mücadeleyi zaferle taçlandırıldığı 30 Ağustos’ta aziz milletin gücünün ortaya konulması bakımında büyük anlam ifade ettiğini söyleyen Öztaylan; “30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin gücünün ortaya konulması bakımından büyük anlam ifade etmektedir” dedi.

 

“YA İSTİKLAL YA İZMİHLAL”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, 30 Ağustos’un, “Ya İstiklal ya İzmihlal” tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin, neleri başarabildiğinin en büyük ispatı olduğunu ifade etti. Mesajının devamında konuşan Milletvekili Öztaylan; “Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi göstermiştir ki; hiç kimse, onurumuzu, namusumuzu ve mukaddesatımızı çiğneyemeyecek, şehadetleri dinin temeli olan ezanlarımızı susturamayacak, bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı al bayrağımızı göklerden indiremeyecektir.

1919’da zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferiyle taçlanmıştır. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran ve minnetle yâd ediyor, Geçmişten bugüne dinimiz, ezanımız, vatanımız, bayrağımız, istiklal ve istikbalimiz uğruna feda-yı can eden bütün şehitlerimize ve ahirete irtihal eden gazilerimize rahmet ve mağfiret diliyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

HABER: UĞUR YAZICI