Görevev geldiğinin 4. Ayında içme suyuna yüzde 58.9 zam yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ı eleştiren AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, “seçim bitti maske düştü” dedi.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı ve BASKİ Olağanüstü Genel Kurul Toplantısına AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir de katılarak, oturumu takip etti. Aydemir oturumun ardından yaptığı açıklamada; “Balıkesir’li hemşehrilerimiz bizlere 31 Mart’ta muhalefet olma görevini vermişlerdir. Yanlış, eksik ya da aksak giden bir çalışma varsa, Balıkesir’i ve Balıkesirlileri düşünerek bu yapılanların karşısında olup, doğru yolun göstericisi olmaya çaba sarf ediyoruz. Balıkesir’de 1 milyon 200 bin vatandaşımızın bizlerden beklentisi var.

Güzel Balıkesir’imiz için AK Parti Grubu olarak Büyükşehir Belediye Meclisimizde çalışmalarımızı sürdürüyor, Balıkesir’imizin yararına olacak her işin destekçisi, ilimize faydası olmayacak her girişimin karşısında olmaya devam ediyoruz.

Herkes bilir, 22 yıllık iktidarımızda hayata geçirdiğimiz reformlarla yerel yönetimlerin gücünü artırdık. Belediyecilikte eser ve hizmet üretmeyi kolaylaştırdık. AK Parti belediyeciliği bugün küresel ölçekte bir marka haline gelmiştir” dedi.

 31 Mart’ta muhalefet ekonomideki sıkıntıları istismar ederek, vatandaşın duygularını kullandıklarını söyleyen Aydemir; “İnsanımızın, ekonomi üzerinden popülizm yapan CHP’nin ikiyüzlü siyasetine kapılmasını engelleyemedik. Seçim sonuçlarındaki negatif sapmanın suçlusunu sandıkta arama gafletine düşmedik. Biz yine kendimiz de aradık” şeklinde konuştu.

 

SEÇİM BİTTİ MASKE DÜŞTÜ

Seçimden sonra gerçek yüzlerinin ortaya çıktığını iddia eden AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, “ailem dedikleri ailesine bunu yaparlar mı?” Diye sordu. Açıklamalarının devamında konuşan Başkan Aydemir; “Ancak seçim bitti. Vaat balonu patladı. Kayırmacılığın adeta kitabını yazıyorlar. Emekliye, esnafa, gençlere verilen sözlerin tamamı unutuldu. Yandaşlarına yer açmak için işçi kıyımı yaptılar. İlçeler dahil, yaptıkları işçi kıyımına kılıf olarak da Balıkesir Ailem dediği şehrin evlatlarına bankamatik memuruydu diye iftira attılar. İnsan ailesine bunu yapar mı?

Ailem dediği şehirde ellerinin altındaki her şeye zam yapıyorlar. Vatandaş bunlardan hizmet beklerken her şeye astronomik fiyat artışlarına gittiler” diye ifade etti.

 

“YÜZDE 58.9 ZAMLA TÜRKİYE 2. SİYİZ”

Balıkesirlileri suya zam yaparak zor duruma soktuğunu iddia eden Mehmet Aydemir; “İthal yönetimiyle Büyükşehir Belediyesi, İzmir’den sonra Türkiye’nin en pahalı 2. faturasını şehrimize layık görerek, patlayan borular ve israfla ilgilenmek yerine, zam peşinde koşarak benim ailem dediği Balıkesirliyi zora sokmuş, su indirimi seçim vaadi yalan bir algıdan ibaret olduğu ortaya çıkmıştır.

Çiftçisiyle, hayvancılığıyla gözde şehir olan Balıkesir’in merkezi, kırsalı ve körfezinden yükselen su sorunu isyanına sağır kesilen Başkan Ahmet Akın, CHP belediyeciliğine yaraşır şekilde şehrimizin yönetim kalitesini günden güne düşürmektedir. Patlayan borular, su kesintileri bu şehrin devamlı gündemi olmamalıydı. Bir haftadır köyünde su olmayan vatandaş isyan ediyor. Ailem dediğin şehre bu yapılır mı?

Birim fiyatına %58,9 zam ile yapılmak istenenlere kılıf arıyorlar. Hesapsız kitapsız yüzde 15 indirim yaparken düşünemediler. Üstelik BASKİ’nin borçlarının CHP’li belediyelerden geldiğini söylemiyorlar. Balıkesir’e yapılan yatırımlar ortada. Yapılmayanlar, engellenenler de yine CHP’li belediyelerinden kaynaklı. Beceriksizliklerinin faturasını vatandaşa kesiyorlar.  Artık insanlar musluğa dokumaya korkar hale gelecek. Hani bunlar fakir fukara, işçi dostu idi. 5 ay içinde gerçek yüzlerini gösterdiler. Göreve geldikleri günden bu yana sürekli indirim yaptık dediler ama sürekli zam yaptılar. Beceriksizliklerinin sorumlusunu başka yerde aramalarına, üzülerek söylüyorum Balıkesir’e 5 yıl kaybettirecekler.

Yalan dolan ile yürüttükleri algı çalışması 5 ayı zor tamamladı!  Seçmenin iradesiyle layık gördüğü Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamının vatandaşın emaneti olduğunu unuttular” dedi.

 

AHMET AKIN ZAMMA YAKIN

Açıklamalarının devamında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ı sert bir dille eleştiren AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir; “Ahmet Akın herkese yakınmış. Seçime 3 ay kala Balıkesir’de ev kiralayınca Kuvayi Milliyeci olduğunu zanneden Ahmet Akın; Karesi’de demokrat görüşlü, Susurluk’da ülkücü, Dursunbey’de milli görüşçü, Körfez’de sosyal demokrat profil sergileyerek seçmeni herkese yakın bir Belediye Başkanı olacağına inandırdı. Ancak Ahmet Akın hem zamma yakın. Balıkesir benim ailem diyen Başkan, 5 aydır Balıkesir’e çantasında sadece kavga, kaos ve zam getirdi” diye konuştu.

 

HABER: UĞUR YAZICI