Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “Balıkesirli hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Kadir gecesini tebrik ediyorum” dedi.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’in içerisinde yer alan Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Ustaoğlu, “Kadir gecesinin faziletine inanarak, hoşgörüyü ve tevazuyu kendimize şiar edinelim. Yoksul ve kimsesizlerin hamisi olalım” dedi.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında Balıkesirlilerin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ederek, bu özel gecenin tüm insanlığın huzur ve mutluluğu için hayırlar getirmesini temenni etti.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’nun yayınladığı mesaj şu şekilde; “İbadet ve tefekkür ile imanın pekiştirildiği manevî hislerimizi doyasıya yaşadığımız on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını uğurlarken; insanlığı hidayete erdiren rehberimiz Kur’an’ın müjdelendiği bin aydan daha hayırlı Kadir gecesini idrak etmenin sevinci ve huzurunu gönüllerimizde yaşamaktayız.  Kur'an'ın getirdiği din hak dindir. Yüce Allah’ın insanlığa gönderdiği Kur’an; okuyup anlamamız, öğüt alarak dünyada huzur, güvenlik ve esenliğe, ahirette ise ebedî kurtuluşa ulaşmamızı sağlayan saadet rehberimizdir. 

Peygamberimiz, Müslümanların onun hikmet dolu prensiplerini uygulamaları ve onun gösterdiği yola yönelmeleri için Kur’an’ı hayatla buluşturmuştur. Kur’an’ın hidayetinden nasiplenebilmek için ona yönelelim. Geçmiş günahlarımızdan bağışlanma ve arınma fırsatı olan Kadir gecesinin faziletine inanarak, hoşgörüyü ve tevazuyu kendimize şiar edinelim. Yoksul ve kimsesizlerin hamisi olalım.  Yüce Allah’ın sonsuz rahmetiyle okunan Kur’an’ın, yapılan ibadetlerin, duaların, tövbelerin mükâfatlarının kat kat verildiği, bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir gecesi münasebetiyle; insanlığa barış ve kardeşliğin hakîm olmasını, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hak, adalet, huzur getirmesini, Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı zulümlerin sona ermesini, ülkemizin ve milletimizin her türlü afetten ırak olmasını diliyor, Balıkesirli hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Kadir gecesini tebrik ediyorum.”

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU