1. Haberler
  2. Manşetler
  3. TEKNİK LİSE ÖĞRENCİLERİNİN PROJELERİ TÜBİTAK FUARI’NDA SERGİLENDİ

TEKNİK LİSE ÖĞRENCİLERİNİN PROJELERİ TÜBİTAK FUARI’NDA SERGİLENDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Balıkesir Mehmet Vehbi Bolak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen bilim fuarında 22 proje, 88 öğrenci ve 30 danışman öğretmenin 7 araştırma, 8 inceleme ve 7 tasarım çalışmaları sergilendi.

 

Öğrencilerin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlaması amacıyla Türkiye genelinde düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı destekleme programı kapsamında Balıkesir Mehmet Vehbi Bolak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin projelerinin sergilendiği fuarın açılışı gerçekleştirildi. Fuarın açılışını Altıeylül Kaymakamı ve aynı zamanda Milli eğitimden sorumlu Vali Yardımcı Turgay Hakan Bilgin, Altıeylül Belediye Başkan yardımcısı Feyyaz Çiftçi ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren Gerçekleştirdi. Fuarda 7 araştırma, 8 inceleme ve 7 tasarım olmak üzere 22 proje yer aldı. 22 projenin yer aldığı stantları tek tek gezen kaymakam Hakan Bilgin,Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Feyyaz Çiftçi ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren Okul içerisinde sergilenen stantları gezerek, öğrenciler tarafından yapılan proje sunumlarını dinledi.

Açılışı gerçekleştirilen fuarda konuşmasını yapan Okul Müdürü Uğur Gözükara şu şekilde konuştu, Sayın Kaymakamım,Protokolümüzün Değerli Üyeleri, Kıymetli Misafirler, Sevgili Öğrenciler Okulumuzun düzenlediği Tübitak 4006 Bilim Fuarına hoş geldiniz.  Biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda 7 araştırma, 8 inceleme ve 7 tasarım olmak üzere toplam 22 projede 88 öğrencimiz, 30 danışman Öğretmenimiz gözetiminde özverili çalışmalar ortaya koyarak projelerini tamamladılar. Projede emeği geçen tüm öğretmen ve  öğrencilerimi tebrik eder başarılarının devamını dilerim. Bilim Fuarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 

UMUT SAYAN

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
TEKNİK LİSE ÖĞRENCİLERİNİN PROJELERİ TÜBİTAK FUARI’NDA SERGİLENDİ
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!