Balıkesir Mehmet Vehbi Bolak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, TÜBİTAK tarafından desteklenen TÜBİTAK 4006 Bilim fuarı açıldı.

 

Balıkesir Mehmet Vehbi Bolak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen bilim fuarında 22 proje, 88 öğrenci ve 30 danışman öğretmenin 7 araştırma, 8 inceleme ve 7 tasarım çalışmaları sergilendi.

 

Öğrencilerin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlaması amacıyla Türkiye genelinde düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı destekleme programı kapsamında Balıkesir Mehmet Vehbi Bolak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin projelerinin sergilendiği fuarın açılışı gerçekleştirildi. Fuarın açılışını Altıeylül Kaymakamı ve aynı zamanda Milli eğitimden sorumlu Vali Yardımcı Turgay Hakan Bilgin, Altıeylül Belediye Başkan yardımcısı Feyyaz Çiftçi ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren Gerçekleştirdi. Fuarda 7 araştırma, 8 inceleme ve 7 tasarım olmak üzere 22 proje yer aldı. 22 projenin yer aldığı stantları tek tek gezen kaymakam Hakan Bilgin,Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Feyyaz Çiftçi ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren Okul içerisinde sergilenen stantları gezerek, öğrenciler tarafından yapılan proje sunumlarını dinledi.

Açılışı gerçekleştirilen fuarda konuşmasını yapan Okul Müdürü Uğur Gözükara şu şekilde konuştu, Sayın Kaymakamım,Protokolümüzün Değerli Üyeleri, Kıymetli Misafirler, Sevgili Öğrenciler Okulumuzun düzenlediği Tübitak 4006 Bilim Fuarına hoş geldiniz.  Biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda 7 araştırma, 8 inceleme ve 7 tasarım olmak üzere toplam 22 projede 88 öğrencimiz, 30 danışman Öğretmenimiz gözetiminde özverili çalışmalar ortaya koyarak projelerini tamamladılar. Projede emeği geçen tüm öğretmen ve  öğrencilerimi tebrik eder başarılarının devamını dilerim. Bilim Fuarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 

UMUT SAYAN




KAYNAK: İHA