Balıkesir Tabip Odası, Seçimli Olağan Genel Kurulu tek aday tek liste ile yapıldı. Kongrede mevcut Başkan Necdet Uçan ve ekibi yeniden seçilerek güven tazeledi.

Balıkesir Tabip Odası, genel kurulu geçtiğimiz gün yapıldı. Kongrede mevcut yönetim faaliyet ve deneti raporunun okunmasının ardından üyelerce aklandı.

Divan Başkanlığını Aydın Şavklı’nın yaptığı genel kurulda konuşan Necdet Uçan, sağlıkta 1. basamak sağlık hizmetlerinin günümüzde piyasa yönelimli hizmete dönüştüğünü söyledi.

Kongrede konuşan Başkan Necdet Uçan, hekimlerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Uçan; “Sevk zinciri kurulamadı, basamaklar arasında bütüncül hizmet sağlanamadı. Anlamsız nöbet, rapor, performans vb. uygulamalarla angaryaya neden olundu. Çalıştığı binayı çalışanına kiralayıp, telefonunu, suyunu, elektrik, doğalgazını, internetini ödettiren, hekimleri işveren gibi gören stopajla, vergiyle uğraştıran, eleman çalıştırtan, ceza ile ıslah etmeye kalkışan bir sistem oluştu” dedi.

 

“AVRUPA LİDERİYİZ”

Acil başvurularının rekor kırdığını, Türkiye’nin yılda 120 milyon başvuru ile Avrupa lideri olduğunu kaydeden Uçan, “İdari ve Mali yönden özerkliğe sahip sağlık işletmeleri diye yola çıkılmış, 2012 de GSS ile sağlık hizmetlerinin maliyetinin düşürüleceği iddiası fiyasko ile sonuçlanmıştır. 2. Basamakta Sağlıkta dönüşümle birlikte artan ameliyeler (Poliklinik, Laboratuar, ameliyat vb.) performans, haksız döner sermaye geliri, çalışma barışının bozulması, geçici görevlendirmeler sorunlar arasındadır” diye konuştu.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

Tabip Odası’nın yeni yönetim Necdet Uçan, başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Necdet Uçan, Ayla Volkan Boyuer, Muhammet Can, Şahin Cılız, Ahmet Damar, Volkan Yarar ve Dilek Yıldırım.

HABER: CENGİZ GÜNEŞ




KAYNAK: İHA