Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, seçim vaatlerinin bir bir yerine getiriyor. Başkan Sak, seçim öncesi kar amacı gütmeyeceğini söylediği Belediye iştiraki SınJet Jeotermal üzerinden emekliye yüzde 6,7 oranında indirim yapılacağını açıkladı. Yapılan indirimle birlikte artan ekonomik koşullar ve geçen yılki birim fiyatı baz alındığında Sındırgı’da jeotermal su ile ısınan emeklinin yılda 1 maaşı yaklaşık 12 bin TL’si cebinde kalacak.

Sındırgı Belediyesi iştiraki Sındırgı Jeotermal A.Ş.’nin olağan genel kurulu yapıldı. Genel Kurulda emekliye sevindirecek kararlar alındı.

Türkiye’nin en uzun sıcak su isale hattına sahip Jeotermal ısınma sayesinde yaklaşık 5 bin konut ev, işyeri, kamu daireleri ve okulların ısındığı Sındırgı’da geçtiğimiz yıl emekliler için metrekare birim fiyatı 11,13 TL olan ısınma ücreti bu yıl 10.44 olarak belirlendi. Belirlenen yeni tarifeyle birlikte SınJet’ten yararlanan emekliye yüzde 6.7 oranında indirim uygulanmış oldu.

 

SEÇİM ÖNCESİ DUYURMUŞTUK

Emekliye uygulanacak indirimi sosyal medya hesabından duyuran Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, gazetemize özel yaptığı açıklamada ise söz konusu indirimi seçim öncesi vaatlerinde yer aldığını söyledi. Başkan Sak; “Seçim öncesi SınJet üzerinden kar planlamadığımızı sık sık dile getirmiştik. Emeklimize bu ekonomik krizde yanlarında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Jeotermal su ile ısınan emeklinin kış aylarında ısınma sürecine belediye olarak destekte bulunuyoruz. Geçen yılki birim fiyatı baz alındığında yaptığımız indirimle birlikte ortalama bir emekli maaşı emeklimizin cebine biz koymuş olacağız. Ya da daha doğrusu ısınma için bir emekli maaşı emeklimizin cebinden çıkmayacak.

Bir önceki yönetim bu dönem için yüzde 62 zam planlıyordu biz emeklimize indirim yaptık. Ayrıca peşin ödemelerde artış oranı ise yüzde 6.5 ile sınırlı kaldı. Amacımız emekliye destek olmak. Sındırgı Belediyesi olarak hizmetlerimiz devam edecek, seçim öncesi verdiğimiz vaatleri sırasıyla yerine getireceğiz” dedi.

 

HABER: SERMİN ASLAN