Balıkesir Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonu Esnaf Odası Başkanı İbrahim Demirer eğitimli, deneyimli güzellik uzmanlarının yapması gereken işlerin doktorların yapmasının yanlış olduğunu söyledi. Demirer, “Bu mesleğin devam etmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın külliyede imzalayarak vermiş olduğu haklarımızın geri verilmesini talep ediyoruz. Hakkımız için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Danıştay tarafından, dermatolog ve estetik cerrahların açtığı dava sonrası güzellik salonlarında fotoepilasyon cihazlarının kullanımı yasaklandı.

Karar üzerine yazılı bir açıklama yapan Balıkesir Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonu Esnaf Odası Başkanı İbrahim Demirer, ülke genelinde yüzlerce meslektaşının ellerinde bulunan 100 bin lira değerindeki cihazların çöpe gideceğini iddia etti. Demirer, daha da önemlisi söz konusu güzellik merkezlerinde çalışan 400 bine yakın çalışanın işsiz kalacağını söyledi.

Başkan Demirer’in açıklamaları şu şekilde; “Mesleki Eğitim Merkezlerinden, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı özel eğitim merkezlerinden aldıkları ve hala da almaya devam ettikleri belgeleri varken bu işi yapamayacaklarını söylemek bunca kadın esnafın dükkanını kapatmaya mahkum etmektir.

Güzellik uzmanlarımızın binlerce liraya aldığı cihazları, müşterilerine satmış oldukları paketleri ne olacak hiç düşünüldü mü?

Hastanelerde bu işlemleri doktorlar mı yapacak? Belki de hiçbir eğitimi olmayan kişiler tarafından güzellik salonlarında uygulanan fiyatların kat kat fazlasına bu işlemler yaptırılacak.

Sigortasını vergisini ödeyen 100 binden fazla güzellik salonunda hizmet veren 400 bin kadının istihdamına katkısı göz önünde bulundurularak bu yanlıştan derhal dönülmeli, binlerce güzellik salonu kadın esnafımız mağdur edilmemeli.

Balıkesir Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonu Esnaf Odası olarak mağduriyet yaşayan bu esnafımızın haklarını geri alana kadar yanlarında olacağımızı söylemek isterim.”

HABER: ABDULLAH KANTARLIOĞLU

 




KAYNAK: İHA