KESER DÖNER SAP DÖNER İŞLERİ!

Büyükşehir Belediye önceki Başkanı Yücel Yılmaz’ın prenslerinden AK Parti’li Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, 31 Mart mağlubiyetinin acısını unutamamışa benziyor. Düne kadar nüfusuna oranla fazla hizmet alırken ağzını açmayan Bahçavan, Büyükşehir’in kaybedilmesiyle birlikte ilçede yürümeyen hizmetler için Ahmet Akın başkanlığındaki, Büyükşehir suçlamaya başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde Meclis Başkan Vekilliği görevi ve Büyükşehir Belediye Binasındaki makamı odası sebebiyle 10 yıl sonra Dursunbey Belediyesinin yerini adeta sorarak bulabilen Bahçavan’a birleri siyaseti hatırlatmalı. Siyasette bu işler hep keser döner, sap döner olmuştur.. O sebeple sen artık küçük bütçenle Dursunbey’e hizmet üretmeye bak.

 

İŞTE O AÇIKLAMA

Dursunbey Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Kıymetli hemşerilerimiz;

Son günlerde özellikle kırsal mahallerimizden (köylerimiz) gelen haklı ve önemli bir taleple ilgili açıklama gereği duyduk. Konu; “Kırsaldaki mezarlıklarımızın ot temizliği”.

2014 yılından bu yana Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyesinin koordineli çalışması ile hem her bayram da ayrıca çok yağış olduğu dönemlerde mezarlarımızda ot temizliği yapılmıştır. Son günlerde bu konu hakkında yoğun bir şekilde istek ve şikâyet almaktayız.

Bilindiği gibi 19.01.2010 tarihli Resmî Gazetenin 27467 sayısında yayınlanan Mezarlık Yerlerinin İnşası ile Cenaze Nakil ve Defin İşlemleri hakkındaki yönetmeliğin 9 maddesinde 'Mezarlık alanlarının, tesis edilmesi, işletilmesi, işlettirilmesi, düzenlenmesi, iyi bir halde muhafazası, etrafının hayvanların girmesine mani olacak şekilde uygun duvarla ve çitle çevrilmesi, duvarların bakımlı halde bulundurulması, güneşin girmesine ve hava cereyanına mani olmayacak tarzda ağaçlandırılması ve çiçeklendirilmesi, gerekli her türlü bakım, onarım ve temizliğinin yapılması büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerince, diğer yerlerde belediyeler ve köy muhtarlıklarınca sağlanır. İhtiyaca göre birden fazla mezarlık tesis edilebilir. Birbirine sınır olan köyler için ortak bir mezarlık yapılabilir' hükmü yer almaktadır.

Bu sebeple İlçemizdeki mezarlarımızın bakımı Büyükşehir Belediyesine aittir. Konudan ve tüm şikayetlerden Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bilgisi vardır. Beklentimiz Büyükşehir Belediyesinin duyarlılık göstererek ilçemizdeki 127 adet mezarının temizliğini Bayram öncesinde yapmasıdır.”

 

HABER: HABER MERKEZİ