Önceki dönem Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in grup toplantısında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Yücel Yılmaz, Özel’e anket fiyatı konusundaki iddiaları için ‘ispatlayamayan namerttir’ diyerek sert çıktı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem Başkanı Yücel Yılmaz, CHP Lideri Özgür Özel’in grup toplantısında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti dönemindeki anket harcamaları ile ilgili iddialarına yanıt verdi.

Eski Başkan Yücel Yılmaz, kendisine yöneltilen iddiaların asılsız olduğuna dikkat çekerek CHP Lideri Özgür Özel’e, ‘O iddiaları ispatlayamayan namerttir’ dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Yücel Yılmaz, kendisini hedef alan iddialara cevap verdi. Başkan Yılmaz, ilk olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in anket iddialarına yanıt vererek sözlerine başladı. Yılmaz, bir yıl önce aynı ihalenin 3.5 milyon liraya verildiği iddialarının doğru olmadığını belirterek o tarihlerde yapılan benzer bir ihalenin fiyatının 64 milyon 412 bin 250 lira olduğunu söyledi.

YÜCEL YILMAZ, ANKET MESELESİNE DE AÇIKLIK GETİRDİ

Öte yandan bahsekonu olan anket ihalesinin detaylarına da değinen Yücel Yılmaz, gerçekleştirilen anketlerde seçim, parti ve benzeri soruların sorulmadığını, sadece vatandaşların talep ve isteklerine yönelik sorular sorulduğunu şu cümlelerle açıkladı: “Seçim anket ihalesi olduğu iddia edilen anketin içerisinde seçim, parti vb. sorular yer almamaktadır. Bin 133 mahallede yaşayan vatandaşlarımızın talep, beklenti, mahallelerindeki ihtiyaç ve sorunları, ihtiyaç sahibi vatandaşların tespiti, vatandaşların yaşam tarzları, vatandaşlarımızın önerileri ve beklentileri gibi önemli bilgiler yer almaktadır. Bu bilgilerin şu anda da kullanıldığını biliyorum. Faydalı bir iş yapmışız ki hala daha kullanılmaktadır. Balıkesir’i tanımayan Balıkesirli olmayan ekibine okutursan yönettikleri şehri daha iyi tanırlar. Bu iş seçimle ilgili değildir zaten sürekli hizmet alımı yapılan ve belediye bünyesinde bu iş için kurulan bir müdürlük vardır: Şehir Araştırmaları müdürlüğü hala daha aktiftir. Benim başkanlık dönemimde ihalede kullanılan toplam tutar 47 milyon 42 bin 350 liradır. Bildiğim kadarıyla ihale bu şekilde kapatıldı. Sizin ekibinizde atadığınız daire başkanı kapattı ihaleyi.”

İTHAL BÜROKRATLAR UYUM SAĞLAYAMADI

Açıklamalarının devamında Ahmet Akın’ın göreve getirdiği ithal bürokratların kentle uyum sağlayamadığına vurgu yapan Yılmaz: “Siz kaç para ödediğinizi mi bilmiyorsunuz, Başkan Ahmet Akın mı size yanlış bilgi verdi yoksa siz mi kamuoyuna yanlış bilgilendirmeyi tercih ediyorsunuz? Buradan da anlaşıldığı üzere atadığı ithal bürokratlar Balıkesir’le uyumlu çalışamadıkları gibi, Başkan Ahmet Akın’la da bir uyum yakalayamamışlar. Başkan olduğun süre boyunca 1 yılda aynı pozisyonlara defalarca Başkan veya Müdür ataması yapmanıza rağmen hala daha değişiklikler yaptığınız bilinmektedir” dedi.

HABER: UĞUR YAZICI