Balıkesir’de Amatör Spor Haftası kapsamında Avlu’da ‘Amatör Spor Haftası Kapanış Töreni’ ve ‘Mahalle Ligi Paneli düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, geçtiğimiz yılki etkinlikte verdiği sözü tutarak amatör spor kulüplerine 15 milyon liralık desteği yerine getirdi.

Balıkesir’de Amatör Spor Haftası Kapanış Töreni ve Mahalle Ligi Paneli Gençlik Spor Bakanlığı himayesinde Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ortaklığında düzenlendi. Geçtiğimiz yıllarda yalnızca futbol branşında organize edilen etkinliğe bu yıl basketbol ve voleybol branşları da eklendi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinliklerinde sporculara verdiği sözü yerine getiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, 317 kulübe 15 milyon nakdi destek vererek sporcu ve kulüplerin yüzlerini güldürdü.

Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve ilimize gençli, spor ve yatırımların anlatıldığı video gösterimleri ile devam etti.

BAŞKAN MENGÜÇ AHP’NİN
HİZMETE AÇILACAĞINI MÜJDELEDİ

Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri’nin (AHP) yakın zamanda amatör lig maçlarında hizmete açılacağının müjdesini veren Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç: “Etkinlikler Mahalle Ligi ile birleştirilip daha güzel etkinlikler oluşturuldu. Bu yıl için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, Balıkesir’de bulunan 317 kulübe nakdi olarak 15 milyon lira vermeyi söz vermişti. Başkanımızın verdiği söz bugün hayata geçti. 317 kulüp adına bizlere bu desteği sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN YILMAZ’DAN SPORA TAM DESTEK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Balıkesir’in spor şehri olarak anılmasını istiyoruz. Spor altyapısının güçlü olduğu ve insanların sporla ilgilendiği şehirlerde Vandalizm az, muhabbet çok oluyor. Farklı branşlarda yetenekli çocuklarımızı keşfedip Balıkesir adına, Türkiye ve dünyada mücadele etmelerini istiyoruz. Profesyonelleşerek en iyi şekilde şehrimizi ve ülkemizi temsil etsinler, dünyaya İstiklal Marşımızı okutsunlar istiyoruz. Balıkesir olarak milli sporcular yetiştirelim istiyoruz. Şehir olarak fırsat verildiğinde imkân sağlandığında her şeyi yapabilecek, başarabilecek kapasitedeyiz. Son üç yılda şehrimizde sporla ilgilenen herkesin fark ettiği gibi çok şey değişti. Tesislerimiz çok güzel. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Muharrem Kasapoğlu’na destekleri için çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir olarak Ali Hikmet Paşa Spor Tesisini tamamlamak üzereyiz. Balıkesir’in artık tesis ihtiyacı kalmıyor. Bundan sonrasında bizim bu işi daha planlı ve sistematik bir şekilde yapmamız gerekiyor. Uyum içerisinde çalışarak üzerimize düşeni layıkıyla yaptığımız sürece göreceksiniz Balıkesir sporda da çok başarılı olacak”

PANELİSTLER, AMATÖR SPORUN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Protokol konuşmalarının ardından Spor Spikeri Yasin Dallı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Mahalle Ligi Paneli, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanvekili Ömer Onan, Teknik Direktör Yılmaz Vural, Eski Milli Futbolcu Ahmet Dursun ve Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım’ın katılımıyla düzenlendi. Türkiye’de sporun önde gelen isimlerinin Balıkesirli sporcularla buluştuğu panelde konuklar, sporu yaşamlarının her alanında almalarını tavsiye ederek amatör ruhu canlandırmaya davet etti. Panelistler daha sonra katılımcıların sorularını cevapladı.

BALIKESİRLİ SPORCULAR
ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yapılan panelin ardından 2022 yılında Türkiye ve Dünya genelinde başarı elde etmiş sporculara ödülleri verildi. Ardından Sporun Enleri Ödül Töreni düzenlendi. Balıkesirli başarılı sporcular için yapılan ödül töreninin sona ermesinin ardından protokol ve sporcular hatıra fotoğrafı çektirmesiyle düzenlenen organizasyon sona erdi.

Gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası Kapanış Töreni ve Mahalle Ligi Paneli etkinliğine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, Genlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, Teknik Direktör Yılmaz Vural, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanvekili Ömer Onan, Eski Milli Futbolcu Ahmet Dursun, Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, Amatör Spor Kulüpleri ve çok sayıda sporcu eşlik etti.




KAYNAK: İHA