Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, CHP Milletvekili Serkan Sarı’nın kendisi ve belediye hizmetleri hakkında dile getirdiği eleştirilere sert yanıt verdi. Cankul, Sarı'nın "dedikodulara dayanarak" eleştirilerde bulunduğunu iddia ederek, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin su zammı ve tarımsal sulama vaatlerini yerine getiremediğini vurguladı. Cankul, hizmetlerini aksatmadan sürdüren Kepsut Belediyesi'nin başarılarını savundu.

 

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı'nın Kepsut’ta gerçekleştirdiği bir basın açıklamasında dile getirdiği eleştirilere cevap verdi. Cankul, Sarı'nın Milli Eğitim politikaları ve belediye hizmetleri hakkında yaptığı yorumlara sert bir üslupla karşılık verirken, kendi belediye başkanlığı dönemine ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile olan ilişkilerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

"HİZMETİMİ KENDİ BECERİMLE YAPIYORUM"

Cankul, yaptığı açıklamada 25 yıldır aktif olarak siyasetin içinde olduğunu ve 4 dönemdir Kepsut Belediye Başkanı olarak görev yaptığını vurguladı. Bu süre zarfında, Kepsut halkına hizmet ederken hiçbir zaman Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne güvenmediğini, hizmetleri kendi becerisi ve çabasıyla yürüttüğünü belirtti. Cankul, Serkan Sarı'nın kendisi hakkında yaptığı eleştirileri çirkin bulduğunu ifade ederek, "Serkan Sarı, beni eleştirirken daha mantıklı ve dikkatli olmalı. Dört dönemdir belediye başkanı seçilen birini eleştirirken üç kez düşünmesi gerek" dedi.

 

"YETERSİZ VE DEDİKODULARLA

YÖNLENDİRİLMİŞ ELEŞTİRİLER"

İsmail Cankul, Serkan Sarı’nın kendisi hakkında dile getirdiği iddiaların, "Yetersiz kişilerin dedikodularına dayandığını" söyledi. Sarı’nın bu kişilerin sözcülüğünü yapmaya çalıştığını öne süren Cankul, Sarı’ya sert eleştirilerde bulundu: “Serkan Sarı, yetersiz ve kendini ifade edemeyen kişilerin dedikodularıyla beni eleştirmeye kalkmasın. Beni ağzına alacağı zaman üç kez düşünüp, söylediklerine dikkat etmesi lazım.”

Cankul, ayrıca Kepsut’taki belediye hizmetlerini aksatmadan yürüttüklerini belirterek, 2 milyon metrekareye taş döşediklerini ve bu hizmeti Büyükşehir’den yardım almadan gerçekleştirdiklerini söyledi. “Biz kendi işimizi gayet iyi yapıyoruz ve hiçbir zaman hizmetlerimizi aksatmadık” diyerek belediye hizmetleriyle ilgili Sarı’nın eleştirilerini geri çevirdi.

 

"BALIKESİR’İN YÖNETİM

SORUNLARINI KENDİ

ÜZERİMİZE YIKMAYIN"

Başkan Cankul, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin su zammı ve tarımsal sulama konularında verdiği vaatleri yerine getirememesi gibi konulara da değindi. Sarı’nın bu konularda Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluklarını yeterince sorgulamadığını ve bunun yerine dedikodularla kendisini hedef aldığını ileri sürdü. "Siz Balıkesir çiftçisine ücretsiz tarımsal sulama sözü verdiniz, ancak bu sözü yerine getiremediniz. Suya yaptığınız zammı bu millete açıklayın. Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (BASKİ) borcunu nasıl 3,5 milyardan 5 milyar 600 milyona çıkardınız, bunu anlatın" şeklinde konuştu.

Cankul, ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin yönetim anlayışını eleştirerek, yerel seçimler sonrası belediyenin farklı illerden getirilen bürokratlar tarafından yönetildiğini ve Balıkesirliler’in bu süreçten dışlandığını söyledi. "Balıkesir’i Balıkesirliler yönetecek dediniz, ama şimdi dışarıdan getirdiğiniz kişilerle yönetmeye çalışıyorsunuz" diyen Cankul, Sarı ve CHP’nin Balıkesir yönetimindeki iç sorunlarını Kepsut Belediyesi’nin üzerine yıkmaya çalıştığını iddia etti.

 

"POZİTİF VE YAPICI

ELEŞTİRİLERDE

BULUNMALISINIZ"

İsmail Cankul, Serkan Sarı'ya siyasette daha pozitif ve yapıcı bir yaklaşım benimsemesi gerektiği yönünde tavsiyelerde bulundu. Kendisini uzun yıllardır siyasetin içinde deneyim kazanmış bir abisi olarak tanımlayan Cankul, Sarı'nın daha sonuç odaklı ve olumlu bir siyaset yapması gerektiğini belirtti. "Siyaset mezarlığında kavgacı, hırçın ve sonuçsuz bir milletvekili olarak anılmak yerine, yapıcı eleştiriler yaparak iz bırakmalısınız" dedi.

 

"HİZMETLERİMİZİ AKSATMADAN SÜRDÜRÜYORUZ"

Son olarak, Kepsut Belediyesi olarak hizmetlerine kesintisiz devam ettiklerini vurgulayan Cankul, vatandaşların belediye çalışmalarına gösterdiği ilgiden memnun olduğunu söyledi. Serkan Sarı’nın iddialarının aksine, Kepsut’ta taş döşeme ve diğer belediye hizmetlerinin aksamadan sürdüğünü belirten Cankul, “Kendi işimizi çok iyi yapıyoruz ve bu hizmetleri durmaksızın sürdürmeye devam ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER: UĞUR YAZICI