Balıkesir Barosu olağan genel kurulu için başkan adaylığını açıklayan Av. Şüle Türkmenli, adaylık açıklamasında, baro yönetimini daha kapsayıcı ve etkili bir şekilde temsil etmek istediğini belirtti.

Balıkesir Barosu'nun 12-13 Ekim tarihlerinde yapılacak olağan genel kurulu öncesinde, Avukat Şüle Türkmenli başkan adaylığını duyurdu. Eğer Türkmenli seçilirse, Balıkesir tarihinde ilk kadın baro başkanı olacak.

Türkmenli, adaylık açıklamasında şu sözlere yer verdi: ““Uzun yıllardır mesleğin içinde fiili olarak yer alan bir avukat olarak; gururla bağlı olduğum, geçmiş dönemlerinde komisyonlarında aktif olarak üyelik ve başkanlık görevi aldığım Balıkesir Barosu’nun Ekim 2024 ayında geçekleşecek olan olağan genel kurulunda baro başkan adayı olduğumu tüm kamuoyuna saygıyla duyururum.  1920 yılında Kuvayi Milliye ruhu ile kurulmuş olan ülkemizin en eski barolarından Balıkesir Barosu ve mensuplarına hizmet etme heyecanıyla çıktığımız bu yolda, meslektaşlarımızın desteği en büyük yardımcımız ve yol göstericimiz olacaktır.  Uygulamanın içinde olduğumuz için meslektaşlarımızın sorunlarının farkındayız. Aynı sorunlarla bizler de mücadele etmekteyiz.

Kutsal avukatlık mesleği, baromuz ve meslektaşlarım için iyi niyetten, hak ve adaletten, demokrasiden, Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmadan; hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm meslektaşlarımı kucaklayarak, kadınların, çocukların, genç ve engelli meslektaşların, hayvanların ve çevre sorunlarının farkında olarak; şahsi menfaatlerden azade, sadece çalışkan değil aynı zamanda disiplinli de olan ekibimle söz konusu sorunlar için mücadele edip çözümler üretmek arzusundayız.  Balıkesir Barosu’nun hiçbir mensubu yalnız değildir ve hepimizin olan baro, her ferdinin iyi gününde de kötü gününde de yanında olacaktır. Baromuz Genel Kurulu’nun göstereceği teveccüh ile baromuz ve mensupları için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Balıkesir Barosu’nun güzel ve güçlü yarınları hepimizin ellerinde. Gelin birlikte Balıkesir Barosu’nun çok güzel günlerine şahit olalım.”

HABER: SERMİN ASLAN