Almanya Balıkesirliler Derneği, 43 kişilik kafile ile 11’inci Türkiye gezisini düzenledi. 11 gün süren Türkiye gezisinde dernek üyeleri 9 ili gezdiler.

Almanya Balıkesirliler Derneği tarafından düzenlenen 11’inci Türkiye gezisi, 43 kişilik kafile ile gerçekleştirildi. Düzenlenen gezide kafile, 9 ili ziyaret etti. Düsseldorf-Malatya uçuşuyla başlayan gezide kafile sırasıyla Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum ve Ankara illerini ziyaret etti.

Önceden hazırlamış oldukları program dahilinde kültürel ve tarihi gezilen yerlerin yanısıra, Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunan Balıkesir Milletvekilleri de ziyaret edildi. Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-DER) Başkanı Kemal Kanıkurumaz ile dernek yönetimi ve üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Balıkesir Milletvekilleri ile bir araya geldi.

Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Ahmet Akın, Belgin Gökçe Uygur, Yavuz Subaşı, Fikret Şahin ve Mustafa Canbey’in katılım sağladığı toplantıda, dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren BAL-DER Başkanı Kanıkurumaz: “Almanya ve Avrupa’da yaşayan Balıkesirliler ve ülkemizin dört bir yanından kardeşlerimizi derneğimiz çatısı altında topluyor, aramızdaki ilişkilerin gelişmesi için faaliyet gösteriyoruz” dedi.

Meclis binasında bir araya gelen Balıkesirliler, Almanya’da ki 60 yılın üzerinde gurbette yaşayan hemşerilerinin selamları ile sorunlarını da dile getirdiler. BAL-DER Başkanı Kemal Kanıkurumaz vekillere yönelik yapmış olduğu konuşmada, derneklerinin kamu yararına gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatarak yapmış oldukları bu çalışmalar ile BAL-DER’in memleketlerine köprü vazifesini gördüğünü belirtti. Vekillere yaptığı konuşmada ‘Batı Avrupa Türkleri’ olarak yaşayan insanımızın bulunmuş oldukları topluma büyük katkı sağladığını belirterek gün geçtikçe gönüllü olarak yapılan dernek çalışmalarının daha da değerlenerek Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının yabancı topluma, kültümüz ile tanıtma imkanını BAL-DER ile bulduklarını ve bununda Almanya’ya insanımızın uyum sağlaması konusunda yardımcı olduğunu dile getirdi.

Türk toplumunun sorunlarına da değinen Başkan Kemal Kanıkurumaz, sorunların çözümünde vekillerden de yardım istedi. 43 kişi ile bu sene düzenledikleri Türkiye gezisini, seneye ‘Gençler ve Büyükler’ olarak iki gurup halinde ayrı güzergahlarda düzenleyeceklerini de duyurdu. Balıkesir’in tüm milletvekillerini Almanya’da dernek olarak düzenledikleri iftar programlarına, Hıdırellez Şenliği, Balıkesir’in Kurtuluş Günü kutlamaları gibi etkinliklerine davet eden Kanıkurumaz “Gurbette yanımızda olun istiyoruz, bugün burada parti ayrımı gözetmeksizin Milletvekillerimizi bir arada görmekten mutluluk duyduk, misafirperverliğiniz ve yakın ilginiz için sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Balıkesir Milletvekilleri, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız hakkında bu zamana kadar yapılan ve bundan sonraki süreçte gündemlerinde olan meclis çalışmaları, yurtdışında yaşayan gurbetçilerimiz ile buluşmaları hakkında BAL-DER üyelerini bilgilendirirken “Bizler iyi günde, kötü günde yanınızdayız. Ziyaretinizden büyük mutluluk duyduk, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her zaman yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz” dediler.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantı sonrası BAL-DER tarafından milletvekillerine plaket takdiminde bulunuldu, yemek programının ardından Meclis ziyaretlerini noktalayan BAL-DER üyeleri, Milletvekilleri ile aile fotoğrafı çekilerek Meclis’ten ayrıldılar.

Daha sonraki iki gün içinde, Ayaş Termal tesislerinde dinlenen kafile, Ankara’dan uçak ile Almanya’nın Köln/Bonn havaalanına geri döndü.




KAYNAK: İHA