İnsan odaklı projeleriyle dikkat çeken AK Parti Edremit İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, ‘AK Parti Otizmin Farkında’ sloganıyla Edremit ilçesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Dünya genelinde Otizme dikkat çekmek amacıyla gerçekleşen 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Edremit’te farklı etkinliklerle kutlanıyor. İnsan odaklı projeleriyle dikkat çeken AK Parti Edremit İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, ‘AK Parti Otizmin Farkında’ sloganıyla yola çıkarak günler öncesinden hazırlıklar yaptı. AK Parti İlçe Başkanlığı, ilk olarak tüm kadrolarıyla Turhan Dökmecioğlu İmam Hatip Ortaokulu’nun düzenlediği etkinliğe katıldı. Kaymakam Ahmet Odabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Özbek ve AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu’yu da yanlarına alarak çocuklarla oyunlar oynadı ve Otizme dikkat çekti.

 

CUMHURİYET MEYDANINA RENK KATTILAR

AK Kadınlar, Otizm gününe özel tişörtler hazırladı ve üzerlerinde ‘Eksik Değil Farklı’ yazısı ve birbirini tamamlayan puzzle bulunan kokartlar imal etti. İmece ile çalışan AK Kadınlar hazırladıkları 500 kokart, balonlar ve oyuncaklar ile Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Farkındalık oluşturmak için ellerini de boyayan AK Kadınlar, vatandaşların yakalarına kokart taktı. Bazı Otizmli çocukların da katıldığı etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çocuklarla oyunlar oynayan AK Kadınlar, balonlar hediye etti ve Otizm için farkındalık oluşturmayı başardı.

 

BİR HAFTALIK HAZIRLIK MEYVESİNİ VERDİ

AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Esrah Gönüldok, program ile ilgili yaptığı konuşmasında, “AK Kadınlar ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Edremit’te de insanlara dokunuyor. Sahadan hiç inmiyoruz. Bir haftadır hazırladığımız Otizm Farkındalık Günü programımızı da gururla hayata geçirdik. İmece ruhunu burada yeniden yaşattık. Kadınlarımız, büyük bir coşku ile hazırlıkları yaptı ve ortaya yine güzel bir etkinlik çıktı. AK Kadınlar ülkemizin 2023 hedefleri için hizmetlerini sürdürürken, siyaset gözetmeden insan odaklı etkinlikleri de ihmal etmiyor. Desteklerini esirgemeyen İlçe Başkanımız Ekrem Umutlu ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimize teşekkür ediyoruz. Allah yardımcımız olsun” dedi.

 

“DURMAK YOK, YOLA DEVAM DİYORUZ”

İnsan odaklı etkinliklerden duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu ise, “İlçemizde aktif çalışan bir siyasi parti kadın kolları topluluğu var. Artık bunu herkes gördü. Pek çok insan odaklı etkinliği siyaset gözetmeksizin yapmaktayız. Tüm kadrolarımız ile ülkemizi hedeflerine ulaştırmak için çıktığımız bu yolda Durmak Yok Yola Devam diyoruz. Başta değerli başkanımız Esrah Gönüldok olmak üzere tüm kadınlarımıza ve destekçilerine teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nü kutluyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.




KAYNAK: İHA