Balıkesir’de "örümcek adam" kostümü giyen Ayaz Koç, çocuklarla buluştu, esnaf ve vatandaşla sohbet etti.

Türkiye’yi yasa boğan, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası bölgedeki çocukları mutlu etmek amacıyla kendi tasarladığı örümcek adam kostümüyle bilinen Ayaz Koç, kısa sürede sosyal medyada fenomen olması sonrası şehir şehir gezmeye başladı.

Türkiye turu kapsamında 41. İl olarak dün Balıkesir’e gelen yerli örümcek adam olarakta bilinen  fenomen Ayaz Koç, Balıkesir sokaklarında çocuklarla bir araya geldi. Esnaf ile sohbet eden yerli örümcek adam Balıkesir’in meşhur lezzetlerinden tattı.

Balıkesir ziyareti hakkında konuşan Koç: “6 Şubat depremleri sonrası anneme ve babama örümcek adam kostümü aldırarak deprem bölgesine gittim. Manevi olarak annesini ve babasını kaybeden çocukların yanında olmak istedim. Hatay, Malatya, Gaziantep ve Diyarbakır’da çadır kentlerde kaldım. Annesini babasını kaybeden çocuklarla oyunlar hazırlayıp oynattım. Deprem bölgesinde yaşadığım duygular sonrası Türkiye’yi gezme kararı aldım. Türkiye’yi gezerken güzel yerleri sosyal medyama çekiyordum. Basın buna ilgi gösterdi.

Her şehirde güzel karşılandım. Gittiğim yerlerde yöresel lezzetleri tadıyorum ve tarihi yerleri anlatıyorum. Şuan 41. şehir olarak Balıkesir’deyim” dedi.

Balıkesir’de kendisini görenlerin tebessüm ettiği Koç, tavırları ve hareketleriyle ilgi odağı oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kendisine bu ziyareti sırasında destek olduğunu ve Belediye Başkanı Ahmet Akın’a teşekkür eden Koç, örümcek adam kostümüyle Balıkesirlilerle bol bol fotoğraf çektirdi.

 

HABER: UĞUR YAZICI