Genç Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarının birlik ve dayanışmasını pekiştirmek amacıyla bir dayanışma kahvaltısı düzenledi. Etkinlik, çeşitli sağlık kurumlarında görev yapan üyelerin katılımıyla gerçekleşti ve yoğun ilgi gördü.

Balıkesir Şube Başkanı Fuat Çöken, önderliğinde Genç Sağlık-Sen’in düzenlediği kahvaltı etkinliği üyelerin yoğun katılımıyla dün By Garden’da yapıldı. Kahvaltıya Genç Sağlık-Sen Genel Başkanı Osman Kaya da katıldı.
Genç Sağlık Sen Balıkesir Şube Başkanı Fuat Çöken, etkinliğe gelen misafirleri yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kapıda karşıladı. Sağlık çalışanlarının haklarını korumak ve daha iyi çalışma koşulları sağlamak adına düzenlenen bu tür etkinliklerin, çalışanların birbirlerine destek olmalarını ve sendikanın gücünü hissetmelerini sağladığı ifade edildi.Kahvaltı programında konuşma yapan Genç Sağlık-Sen Genel Başkanı Osman Kaya, sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklara değinerek, birlik ve beraberlik içinde olmanın önemini vurguladı. Genel Başkan Kaya; “Bugün burada her branştan meslektaşımız bir arada. İşte biz bir nebze olsun nefes alabildiğimiz şu anı istiyorduk. Kimsenin kimseyi ötekileştirmediği yüzlerin güldüğü, birlik ve beraberliğin olduğu bu ortam aslında yarınımızın da teminatıdır. İki yıl önce kurulan Genç Sağlık Sendikası bugün yüzbinlere doğru emin adımlarla ilerliyor. Siz mutlu olmak istiyorsunuz, bizlerde sizlerin çocuklarınızın gelecek kaygısı yaşamamasını istiyoruz. Bizler bir olalım, birlik olalım beraber başaralım istiyoruz. Ne mutlu beraber yol arkadaşlığı yaptığımız herkese. Balıkesir’e tekrar geleceğim, geldiğimde sizlerin yetkiyi alacağınıza inanıyorum. Gençler gelecek nesil sizindir ve onu inşa edecek yine sizlersiniz. Bu mücadeleyi sizler başlattınız zafere ulaştıracak olan yine sizlersiniz. Zafere doğru gittiğiniz bu yolda rabbim sizi her türlü kazadan beladan korusun” dedi.
Kahvaltı etkinliğine katılan ve daha sonra konuşan Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Baha Torun, sağlık camiası içinde gördüğü bu birlik ve beraberliği sağlayan Genç Sağlık Sen’e ve üyelerine teşekkür ederek bu beraberliği hiçbir zaman kaybetmemelerini istedi.
Etkinliğin son bölümünde Genç Sağlık Sen’in yetkiyi aldığı hastanelerdeki Genç Sağlık Sen temsilcilerine Genel Başkan Osman Kaya tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. 
Öte yandan Genç Sağlık-Sen'in dayanışma kahvaltısı, üyeler arasında moral ve motivasyon sağlarken, örgütlenme bilincinin güçlenmesine de katkı sundu. Genç Sağlık Sen Balıkesir Şube Başkanı Fuat Çöken, ilerleyen dönemlerde benzer buluşmaların devam edeceği mesajını verdi.

HABER: İLKAN TOPRAK