Yıllardır Bandırma’da gelinlik, abiye, bindallı, çeyizlik bohça satışıyla esnaflık yapan Mutlu, bu yıl sezonun yoğun olduğuna dikkat çekti.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu başladı. Evlenen çiftler gelinlikçilerin kapısını çaldı. Bu yıl ki düğün sezonunun geçen yıla göre daha yoğun olduğunu söyleyen Esnaf Reyhan Mutlu, “Yaz ayları itibariyle düğün sezonu başladı. Artık ekonomik şartlar nedeniyle düğünler yaz kış devam ediyor. Yazın taleplerin yoğunluğu, günden güne gelen zamlar ve enflasyon nedeniyle fiyatlar daha da artıyor. Kışın taleplerin az olması nedeniyle fiyatlar biraz daha düşüyor. O yüzden evlenmek isteyenler kış aylarını da tercih ediyor. Nişanlar ve kız isteme merasimleri kışın daha çok oluyor. Bu yıl düğün sezonu geçen yıla göre daha yoğun geçiyor. Bizim yoğunluğumuz yaz kış devam etse de yazın Mayıs ayı gibi yoğunlaşmaya başlıyoruz. Bu tempoda Eylül ayına kadar devam ediyor” dedi.

Gelinlik fiyatlarının modellerine göre değiştiğini söyleyen Mutlu, “Bu yıl kabarık prenses model gelinlikler ve Helen model gelinlikler moda. Helen model gelinlikler geçen yıl da çok modaydı. Moda değişen ve gelişen bir sektör. Aynı zamanda bir algıdır da.  Bu yıl müşteriler daha çok batı modasına yöneliyor. Düz sade gelinlikler tercih edenlerde çok fazla. Fiyat aralıkları da gelinliğin modeline ve işçiliğine göre değişiyor. Kiralık gelinlikler Bandırma’da en az 8 binden başlıyor 50 bine kadar var.  Satılık gelinlikler ise 15 binden başlıyor. Bandırma’da bu fiyatlar geçerli olsa da piyasayı değerlendirdiğimizde bu fiyatlar değişiklik gösteriyor. Piyasa ne olursa olsun biz uyguna satmaya ve çiftlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Artık kına yapmak da eskisi kadar tercih edilmiyor. Gelin, düğünde bindallısını giyiyor. Son yıllarda gelinler en çok bekarlığa veda partisi yapmayı tercih ediyor. Parti de beyaz elbise ya da kısa gelinlikler tercih ediyorlar. Bir gelin bütün masrafıyla tercih ettiği parçalara da bağlı olarak gelinliği, bindallısı, duvağı, tacı, geceliği ve bekarlığa veda elbisesini toplam 30 bine tamamlayabilir” diye konuştu.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER