23. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri Festivali kapsamında, Yöresel Fotoğraf Yarışması düzenlenecek.

Sındırgı Belediyesi tarafından düzenlenen 23. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri kapsamında görsel bir şölen sunacak bir fotoğraf yarışması düzenleniyor.

Yarışmaya katılacaklar, panayır ve festival alanlarında çekilmiş en fazla 5 fotoğraf ile başvurabilecekler. Yöresel yaşamı yansıtan, kültürel zenginlikleri gözler önüne seren fotoğraflar yarışmanın değerlendirme kriterleri arasında yer alacak. Yarışmada dereceye giren ilk üç kişiye sırasıyla çeyrek altın, gram altın ve 0.5 gram altın ödülü verilecek.

Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, "Sındırgı’mızın güzelliklerinin ve ilçemizde yaptığımız çalışmaların daha çok kesime ulaşması amacıyla, 23. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri Festivali ve 57. Geleneksel Sındırgı Kocakonak Panayırı kapsamında “Yöresel Fotoğraf Yarışması” temalı fotoğraf yarışması ve ödül töreni gerçekleştirilecektir. Şimdiden katılan tüm sanatçılarımıza başarılar dilerim" dedi.

Yöresel Fotoğraf Yarışması için Sındırgı Belediyesi’nden yapılan açıklama şu şekilde;

Organizasyon Hakkında: Belediyemiz tarafından düzenlenen 23. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri Festivali kapsamında 29.08.2024 02.09.2024 tarihleri arasında yapılacak olan yarışma amatör ve profesyonel tüm fotoğraf severlere açıktır. Yarışmaya herhangi bir fotoğraf makinesi, akıllı cep telefonu vb. araçlar ile çekilmiş fotoğraflar ile katılabilir. Bu fotoğraf yarışması ödüllü ve kar amacı gütmeyen kültürel bir fotoğraf etkinliğidir.

Yarışmanın Amacı ve Konusu: Sındırgı Belediyesi olarak düzenlediğimiz yarışmanın ana teması “Yöresel Fotoğraf Yarışması” olarak belirlenmiştir.  Bu tema altında yarışmacıların, panayır ve festivaldeki en güzel kareyi yakalayıp anılarını ölümsüzleştirmeleri ve yansıtmaları hedeflenmektedir. Festival programının içerisindeki yarışmalar, folklor ekiplerinin gösterileri gibi birçok etkinlik ve panayır alanındaki eğlenceyi, heyecanı anlatan farklı kareler yarışmanın kapsamına girmektedir.

Bu yarışmanın amacı; Sındırgı’da düzenlenen “23. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri Festivali ve 57. Geleneksel Sındırgı Kocakonak Panayırı’nı hem yerel halka hem bölge halkına hem de uluslararası ziyaretçiler tarafından daha yakından tanıtılmasına, ilçenin kültürel, tarihsel ve sosyal değerlerini ortaya çıkarılmasına katkı sağlanacaktır. Fotoğraf sanatı aracılığıyla, Sındırgı’nın kültürel ve sanatsal güzelliklerini belgelemek ve bu zenginliği ulusal ve uluslararası geniş kitlelere ulaştırılması hedeflenmektedir. Fotoğraf severler festivali ve panayırı fotoğraflayarak birbirinden farklı kültürel zenginlikleri ve kültürel mirasları ortaya koyabilirler.

Amatör veya profesyonel fotoğrafçıların objektiflerinden ilçemizde düzenlenen “23. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri Festivali ve 57. Geleneksel Sındırgı Kocakonak Panayırı” programlarına bakışlarını yansıtan eserlerini toplumla paylaşmaya aracı olmak ve onların motive olmasına katkıda bulunulması hedeflenmektedir. Aynı zamanda festivalin ve panayırın tanıtımına katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Sındırgı Belediyesi olarak bu yarışmaya tüm fotoğraf severleri davet ediyor, katkılarınız için şimdiden teşekkür ediyoruz.

YARIŞMA KATEGORİSİ: Sayısal (Dijital) bölümde, Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğraf olmak üzere tek kategorilidir. Renkli veya Siyah-Beyaz, tüm fotoğraflar bir arada değerlendirmeye alınacaktır.

KATILIM ŞARTLARI: Fotoğrafçılığa ilgi duyan 18 yaşını doldurmuş herkes yarışmaya katılabilir. Yarışmaya katılım ücretsizdir.

Her katılımcı en fazla 5 (beş) adet renkli veya siyah-beyaz eserle yarışmaya katılabilecek olup; her fotoğraf için ayrıca başvuru yapılmamalıdır.

Katılımcı, yarışmaya gönderdiği fotoğraf(lar)ın tümüyle kendisine ait olduğunu, Sındırgı sınırları içinde 2024 festivali ve panayır programlarında çekildiğini, gerekli izinlerin alındığını, diğer hususlarla birlikte kabul ve beyan eder.

Daha önce ya da bu yarışma ile eşzamanlı yapılan herhangi bir yarışmada ödül, mansiyon, özel ödül almış fotoğraflar gönderilemez.

Fotoğraflar, medya@sindirgi.bel.tr mail adresine Fotoğraf Yarışması Katılım Formu ve eklerdeki belgeler doldurularak gönderilecektir.

Fotoğraflarda makul ölçülerde renk, kontrast, yoğunluk gibi düzeltmeler yapılabilir. Fotoğrafın özünü değiştiren uygulamalar ve/veya kolaj kabul edilmeyecektir. İstenen ölçülere uymak şartı ile yeni kadrajlama yapılabilir. Bu konuda jürinin kanaati esastır. Gerek duyulduğunda fotoğrafların ham halleri yarışmacıdan talep edilir. Katılım şartlarına uymayan fotoğrafların sahipleri hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.

Fotoğraf üzerinde tarih, isim, logo vb. gibi işaretler bulunmamalıdır. Kenar boşluğu ve paspartu olmamalıdır.

Yarışmaya katılacak sayısal fotoğraflar jpg/JPEG formatında, 300 dpi çözünürlükte, 12 sıkıştırma ile kaydedilecektir. Yüklenecek fotoğraflar 20 MB’tan büyük olmamalıdır.

Fotoğraf çekimi için insanlı veya insansız hava araçlarının (Drone) kullanımına ilişkin tüm izin ve sorumluluklar katılımcıya aittir. Bir drone’u bir kişi kullanmalıdır.

Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan (kolaj) veya HDR (High Dynamics Range) tekniği kullanılan fotoğraflar yarışma dışında tutulur.

Bu yarışmaya, yapay zeka ile oluşturulan fotoğraflar kabul edilmez.

Katılımcılar, kişisel verilerin Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na uygun olarak işlenmesine ve aktarılmasına yönelik her türlü idari ve teknik tedbiri almakla yükümlüdür. Bu kapsamda gerçek kişiye ait fotoğrafların işlenmesi durumunda kişilerin Kanun kapsamında bilgilendirilmesi ve açık rızasının alınması gereken durumlarda açık rızalarının alınması gerekmektedir. Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine; fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Kanun'a uygun şekilde aktarılmayan fotoğraflar hakkında sorumluluk katılımcıya aittir.

Yarışmaya katılan sanatçılar eser içerisinde model olarak insan unsuru kullanmışsa veya kadraja giren ve fotoğrafın bütününde ya da herhangi bir detayında yer alan kişinin yüzü belirgin şekilde görünüyorsa, fotoğraf sanatçısının eserinde yer alan kişiden ıslak imzalı izin belgesi alması gerekmektedir. Ek.1 yer alan örnek sözleşmenin Islak imzalı olarak fotoğraf ile birlikte mail adresine gönderilmesi zorunlu olup, izin belgesi alınmadan gönderilmiş fotoğraflar değerlendirilmeye alınmayacak, varsa sanatçının diğer eserleri değerlendirilecektir.

Katılımcı, yarışma için yüklediği fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Başkasına ait görüntüleri olduğu gibi veya kısmen kullanan, eserin kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikler kural ihlali sayılır.

Kural ihlali yapan kişilere katılımcının ödülü iptal edilir; Bu durum diğer yarışmacıların sıralamasında değişiklik yapılacağı anlamı taşımaz; diğer ödül almış ve/veya alamamış yarışmacılara talep hakkı doğurmaz

Yarışmada ödül alan veya değerlendirmeye alınan tüm eserler https://www.sindirgi.bel.tr/adresinde yayınlanacak olup ve fotoğraflar panayır ve festival tanıtımlarında broşür gibi materyallerde yer alacaktır.

Yarışmada ödül alan veya sergilenmeye değer fotoğrafların ham halleri de medya@sindirgi.bel.tr mail adresine gönderilecektir. Düzenleyici; ödül alan, sergilemeye değer bulunan fotoğrafların yüksek çözünürlüklü dijital dosyalarını katılımcıdan isteyebilir. Şartnamede belirtilmeyen konularda ya da olası uyuşmazlıklarda Sındırgı Belediyesi ve Jüri kararları geçerlidir.

HABER: SERPİL YILDIZ