Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ve araştırma merkezlerinin iş birliğiyle düzenlenen "Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Kadın" panelinde, kadının toplumsal hayattaki yeri ve önemi tartışıldı.
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Fen-Edebiyat Fakültesi, Osmanlı Mirası Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi iş birliğinde “Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Kadın” adlı bir panel düzenlendi.
BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonunda düzenlenen panele; Osmanlı Mirası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Serap Sunay, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Öge, Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Aylin Er, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ve moderatörlüğünü Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Öge’nin yaptığı panele; Osmanlı Mirası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Serap Sunay, Fen Edebiyat Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Merve Üner ve Arş. Gör. Dr. Azer Gürcan konuşmacı olarak katıldı.
Osmanlı’dan Cumhuriyet’e kadının toplumsal hayattaki yeri ve öneminin ele alındığı etkinlik, panelistlere teşekkür belgelerinin verilmesi ile sona erdi.
HABER: SERPİL YILDIZ
Yorum yapın