Burhaniye Ören’de çalışmalarını sürdürecek olan Uluslararası ADRA’FEST 2024 Festival Akademisi, Burhaniye başta olmak üzere Edremit Körfez Bölgemize büyük bir sanatsal ve kültürel canlılık getirecektir. Burhaniye’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan ADRA’FEST sadece Burhaniye’de farklı tarihlerde 9 konser ile ülkemizin en önemli sanat olaylarından birini yaşatacaktır.

​9-18 Ağustos 2024 tarihleri arasında tüm Balıkesir Körfez Bölgesi’nde yapılacak olan konserlerle, Uluslararası ADRA’FEST 2024 Festival Akademi 6 ilçede 20 konser ile sıra dışı bir sanatsal üretim ve konser maratonu yaşatacak. 

ADRA’FEST Burhaniye’de yer alan Adramytteion Antik Kenti başta olmak üzere son yıllarda Adramytteion Araştırmaları Heyeti’nin çalışmalarıyla zenginleşen Körfez’in kültür envanteri için bir farkındalık projesidir.

Geçtiğimiz yıl ilk konserini Burhaniye Ören’de yer alan Adramytteion Kazı Evi’nde gerçekleştiren ADRA’FEST, festival açılış konserini 9 Ağustos 2024 Cuma günü 20.30’da bu yıl yine Adramytteion Kazı Evi’nin büyüleyici ortamında gerçekleştirildi. ADRA’FEST son konserini ise 17 Ağustos 2023 Cumartesi günü 20.30’da Burhaniye Ören Meydan’ında Festival Orkestrası ile tamamlayacak.

Keman virtüözü Cihat Aşkın’ın sanat yönetiminde ikincisi gerçekleşecek olan ADRA’FEST, dünyaca ünlü sanatçılardan oluşan kadrosuyla Balıkesir kültür ve sanat yaşantısını canlandıracak.

Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulama Oteli’nde çalışmalarını yürütecek olan ADRA’FEST aynı zamanda bir eğitim projesi.  Cihat Aşkın’ın çeyrek asrı devirmiş ülkemizi dünyada temsil eden çok sayıda müzisyeni yetiştirmiş CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) Projesi ile 85 genç müzisyen ADRA’FEST sanatçılarıyla bir araya geliyor. Her sabah sanatçılarla ustalık sınıfları yapacak olan CAKA’nın genç müzisyenleri, öğleden sonra ise oda müziği ve orkestra provalarının hemen ardından ustalarıyla sahne alacaklar.

Bu yıl “dönüşüm” temasını taşıyan ADRA’FEST, Adramytteion antik alanında, bölgenin değeri olan zeytinyağı işletmelerinde, fabrika ve müze mekanlarında yapacağı konserlerle söz konusu mekanları yeni kültür alanlarına dönüştürecek. ADRA’FEST aynı zamanda yerel müzik topluluklarına da sahne vererek, sosyal ve kültürel olarak dünya sanatçılarını yerel müzik insanlarıyla bir araya getirecektir.

ADRA’FEST sanatçılarını daha yakından tanımak ve konserlerin bilgilerine ulaşmak için adrafest.com adresini, gelişmeleri takip etmek için adrafest instagram ve orenadramytteion instagram hesaplarını ziyaret edebilirsiniz.

Burhaniye’de gerçekleşecek olan konserlerin tarih ve saatleri şöyledir:

11 Ağustos 2024 Pazar

16.00 ​Türkiye’de Kurtarma Arkeolojisi ve Kamusal Planlama Süreçleri Paneli

​Dr. Hüseyin Murat Özgen (Moderatör), Prof.Dr. Mehmet Özdoğan, Prof.Dr. Gürcan Polat

Nezih Başgelen

17 Ağustos 2024 Cumartesi

20.30​Burhaniye Ören Meydanı – Festival Orkestrası Kapanış Konseri

​Ahmet Hamdi Zafer (şef), Cihat Aşkın (keman), Burcu Hancı (soprano), Teyfik Rodos (bas)

Bu konserler ek olarak 13-16 Ağustos 2024 günlerinde her gün saat 17.00’da BUBYO’da CAKA çalışmalarına ait CAKA Genç Müzisyenler konserlerini de izleyebilirsiniz.

HABER: HABER MERKEZİ