Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85’inci yıl dönümü kapsamında tiyatro, konser ve konferans düzenleyen Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi, izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Saatler 09.05’i gösterdiğinde Rektörlük önünde Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri daha sonra üniversitenin Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda “Atatürk’ün Hastalığı ve Vefatı” konferansıyla devam etti. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Karayaman’ın konuşmacı olduğu konferansta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hastalığını, son zamanlarını ve vefatını anlattığı sunum, dinleyenlerden büyük beğeni topladı. Konferansa Genel Sekreter Vekili Faruk Küçük, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Karatepe, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

ETKİNLİKLER İLGİYLE TAKİP EDİLDİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümü dolayısıyla yapılan etkinlikler, öğrenci topluluklarının müzik dinletisi ve tiyatro gösterisi ile devam etti. Duygu dolu anların yaşandığı tiyatro gösterisi, izleyenlerden büyük beğeni aldı. Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğrencilerinin de anma günü etkinlikleri kapsamında hazırladığı resim sergisi gösterime sunuldu. Gün boyunca süren anma etkinlikleri, film gösterimi ile son buldu. Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından Öğrenci Yaşam Merkezi Gri Salon’da “Veda” adlı film gösterimi gerçekleştirildi.

 

HABER: DOĞANCAN BALIK