Balıkesir Şoförler Odası ev sahipliğinde, Motorlu Taşıyıcılar Merkez Birliği tarafından düzenlenen Kooperatif Yöneticilik Eğitimi tamamlandı. Katılım sağlayan kursiyerlere gerçekleşen eğitim sonrası Yöneticilik Sertifikası’nı almaya hak kazandı.

Türkiye Motorlu Taşıyıcılar Merkez Birliği’ne bağlı Güney Marmara Bölgesi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Birliği tarafından Balıkesir Ticaret İl Müdürlüğü katkılarıyla kooperatiflerde yöneticilik yapmak isteyen kooperatif yönetim, denetim kurulu üyeleri ve isteyen ortaklara dönük düzenlenen yöneticilik eğitimleri geçtiğimiz hafta sonu Balıkesir Şoförler Odası ev sahipliğinde yapıldı.

Eğitimlere katılan Güney Marmara Bölgesi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Birliği Başkan Vekili ve BAŞÖTKOP Başkanı Erol Çetin, kooperatif eğitim yönetmeliğinin resmi gazetede yayınlandığını hatırlatarak, ortak sayısı 50’nin üzerinde olan ve 20 milyon TL’nin üstü net satış hasılatı olan kooperatiflerin bu eğitimleri alması gerektiğini söyledi.

 

YÖNETİCİ OLMAK İSTEYEN

BU EĞİTİMİ ALACAK

Başkan Erol Çetin, kooperatiflerde yönetici olmak veya kooperatif denetimcisi olmak isteyenlerin mutlaka bu belgeyi alması gerektiğinin altını çizdi. Çetin konuşmasının devamında şunları ifade etti: “Motorlu Taşıyıcılar Merkez Birliği’nin Balıkesir Ticaret İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla burada kooperatiflere, yöneticilerine, yöneticilik yapmak isteyen arkadaşları topladık. Yönetimde veya denetimde olan arkadaşların mutlaka bu belgeyi alması gerekiyor. Önümüzdeki dönem yönetici olmak isteyen arkadaşlar da 9 ay içerisinde bu belgeyi almış olması gerekiyor. Yeni kanunda bunlar var. Kısaca burada toplanmamızın amacı bu işleri yapmak isteyen arkadaşlara yöneticilik belgesi vermek. Şoförler Odası bize burada ev sahipliği yaptı. Rıza Başkan ve ekibine teşekkür ediyoruz. Biz de 20 ilçenin kooperatif başkanlarını ve yöneticilerini topladık. Burada kendilerine ders niteliğinde eğitim verip belgelerini teslim ettik.”

 

HABER: DOĞANCAN BALIK