Büyük Birlik Partisi Balıkesir İl Başkanı Zeki Uçar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Uçar; 15 Temmuz'un kutlu bir direniş ve çelikleşmiş millet iradesinin bütün ihtişamıyla terörizmin karşısına set çektiği gün olduğunu belirtti.

Açıklamasında “Tehlikelinin tam adıyla geçmediğini” ifade eden Başkan Uçar; “15 Temmuz kalleş ve hain darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti. Bu hain ve kalleş darbe girişiminin aydınlatılamayan pek çok kısmı olmasına rağmen milletimizin feraseti ve mücadelesi ile Türkiye'yi bölme ve işgale açık hale getirme girişimi başarı ile savuşturulmuştur.

Ancak tehlike tam manası ile geçmemiştir. Türkiye'de farklı güç odaklarının etki alanına giren cemiyet, camia ve gruplara dikkat edilmelidir.

Özellikle son dönemde savaş ve iç karışıklıklar nedeniyle ülkemize gelen düzensiz göçmen diye nitelendirilen gruplar kesinlikle göçmen kamplarında tutulmalı, şehirlere dağılan gruplar kontrol edilmeli gettolaşmalarına müsaade edilmemelidir.

Pek çok şehrimizde tüm bu uyarılarımıza rağmen özellikle de büyük şehirlerimizde adeta kasıtlı gibi göçmen mahalleleri oluşturulmaktadır.

 Buradan iç işleri bakanlığımıza ve emniyet teşkilatımıza çağrımızdır. Düzensiz göçü engelleyin engelleyemiyorsanız kontrol altına alınız ve bizim topraklarımızda, bizim vatandaşlarımızla, bizim kanunlarımızla ve kurallarımızla yaşamaları için uyum süreçlerini düzenleyiniz. Yüce Allah’ımız bize Tarih boyunca her karışı şehit kanları ile sulanarak vatan yaptığımız topraklarımızı en ufak bir tereddütte düşmeden 15 temmuzda olduğu gibi  tekrar savunmak zorunda bırakmasın.  Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum aileleri ve sevenlerine sabırlar diliyorum” dedi.

 

HABER: UĞUR YAZICI