Balıkesir Adnan Menderes Anadolu Lisesi, Erasmus+ “ME 4B” projesi kapsamında İtalya’nın Avezzano kentinde düzenlenen toplantıya katıldı. Eğitim sistemlerinin ele alındığı buluşmada kültürel geziler ve uluslararası iş birliği çalışmaları da gerçekleştirildi.
Balıkesir Adnan Menderes Anadolu Lisesi, Avrupa’daki eğitim iş birliklerini geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Okul, Erasmus+ “ME 4B” projesi kapsamında İtalya’nın Avezzano kentinde gerçekleştirilen proje toplantısında yer aldı.
Okul Müdürü Ömer Aydın ile İngilizce öğretmenleri Şirin Özbay Uzun ve Sema Kasap Açıl’ın temsil ettiği okul ekibi, iki gün süren program kapsamında eğitim, kültür ve uluslararası iş birliği başlıklarında çeşitli çalışmalara katıldı.
Eğitim sistemleri değerlendirildi
Toplantıda İtalya’nın eğitim sistemi ve Avezzano kenti hakkında sunumlar gerçekleştirilirken, farklı ülkelerdeki eğitim uygulamaları üzerine deneyim paylaşımında bulunuldu. Katılımcılar, Avrupa’daki eğitim anlayışının farklı yönlerini ele alarak iyi uygulamalar konusunda görüş alışverişi yaptı.
Program kapsamında belediye ve okul ziyaretleri de gerçekleştirildi. Bu ziyaretlerde yerel eğitim ve yönetim uygulamaları yerinde incelenirken, proje ortaklarının görev ve sorumlulukları, değerlendirme araçları, proje çıktıları ve yaygınlaştırma faaliyetleri değerlendirildi.

Eğitimden kültüre uzanan program
Erasmus+ buluşması eğitim çalışmalarıyla sınırlı kalmadı. Program kapsamında İtalya’nın tarihî ve kültürel mirasını tanımaya yönelik çeşitli ziyaretler gerçekleştirildi.
Katılımcılar Aia dei Musei, Alba Fucens Arkeolojik Alanı ve Celano Kalesi’ni ziyaret ederek bölgenin tarihî ve kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı buldu. Programın son gününde düzenlenen kapanış töreninde ise katılımcılara sertifikaları takdim edildi.
“Öğrencilerimizin geleceğine yapılan bir yatırım”
Balıkesir Adnan Menderes Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Aydın, Erasmus+ projelerinin öğrencilerin gelişimine katkı sunduğunu belirterek, İtalya’daki toplantının farklı eğitim sistemlerini tanımak ve uluslararası iş birliklerini güçlendirmek açısından önemli bir deneyim olduğunu ifade etti.
Müdür Aydın, Erasmus+ projelerini yalnızca yurt dışı hareketliliği olarak görmediklerini belirterek, öğrencilerin farklı kültürleri tanıyan, yabancı dil becerilerini geliştiren ve uluslararası iletişim kurabilen bireyler olarak yetişmelerini hedeflediklerini söyledi.
İtalya’da elde edilen deneyimlerin okul çalışmalarına yansıtılacağını belirten Aydın, önümüzdeki dönemde Avrupa’daki eğitim ve kültür ortamlarıyla öğrencileri buluşturan yeni projelere ve uluslararası iş birliklerine devam edeceklerini kaydetti.
Yeni projeler için önemli bir adım
Avezzano’da gerçekleştirilen toplantının, proje ortaklarının mevcut çalışmaları değerlendirmesi, gelecek faaliyetleri planlaması ve iş birliğini güçlendirmesi açısından önemli bir buluşma olduğu belirtildi.
Proje kapsamında gerçekleştirilen ziyaretin, eğitimcilerin farklı eğitim uygulamalarını tanımalarına, kültürlerarası etkileşim kurmalarına ve uluslararası deneyimlerini geliştirmelerine katkı sağladığı ifade edildi.
Balıkesir Adnan Menderes Anadolu Lisesi tarafından, projenin başarıyla yürütülmesine ve çalışmaların gerçekleştirilmesine sağladığı katkılardan dolayı Gülsüm Yasal’a da teşekkür edildi.






