1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ÖZEN, SINDIRGI’NIN YAĞCIBEDİR’İNİ ALMAN BAKAN’A HEDİYE ETTİ

ÖZEN, SINDIRGI’NIN YAĞCIBEDİR’İNİ ALMAN BAKAN’A HEDİYE ETTİ

featured

Balıkesir HAYKOOP Başkanı Faruk Özen, Almanya Tarım Bakanı Alois Reiner’e Sındırgı’nın dünyaca tanınan Yağcıbedir halısını hediye etti. Reiner ise Özen’e Berlin temalı kahve takımı takdim etti.

 

Balıkesir HAYKOOP Başkanı Faruk Özen, Türk-Alman kooperatifçilik iş birliğinin ele alındığı görüşmede Almanya Tarım Bakanı Alois Reiner’e Sındırgı’nın dünyaca tanınan Yağcıbedir halısını hediye etti. Reiner ise Özen’e Berlin temalı kahve takımı takdim etti.

Almanya Tarım Bakanı Alois Reiner, Ankara’daki temasları kapsamında Anıtkabir’i ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret etti. Reiner, temaslarının ardından Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Sibylle Katharina Sorg tarafından büyükelçilikte onuruna düzenlenen resepsiyona katıldı.

Resepsiyonda, 2016 yılından bu yana Türkiye ile Almanya arasında sürdürülen kooperatifçilik iş birliği projesinin paydaşlarıyla bir araya gelen Reiner, proje kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“KOOPERATİFÇİLİKTE ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE ETTİK”

Yaklaşık bir saat süren görüşmede Balıkesir HAYKOOP Başkanı Faruk Özen de Türk-Alman kooperatifçilik iş birliği projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özen, 2016 yılından bu yana devam eden iş birliği kapsamında önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirterek, projenin kooperatifler açısından önemli kazanımlar sağladığını ifade etti. Özen ayrıca projeye katkı sunan Almanya Gıda ve Tarım Bakanlığı başta olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ederek, iki ülke arasındaki kooperatifçilik iş birliğinin önemine dikkat çekti.

YAĞCIBEDİR HALISI HEDİYE EDİLDİ

Görüşmenin sonunda Faruk Özen, Almanya Tarım Bakanı Alois Reiner’e Balıkesir’in Sındırgı ilçesine özgü Yağcıbedir halısı hediye etti.

Geleneksel motifleri ve el dokuması özelliğiyle Türk kültürünün önemli değerleri arasında yer alan Yağcıbedir halısı, görüşmenin dikkat çeken hediyelerinden biri oldu.

Alman Tarım Bakanı Reiner de Faruk Özen’e üzerinde Berlin figürlerinin yer aldığı bir kahve takımı hediye etti. Karşılıklı takdim edilen hediyeler, iki ülke arasındaki kooperatifçilik iş birliğinin yanı sıra kültürel etkileşimin de sembolü oldu.

KOOPERATİFÇİLİK İŞ BİRLİĞİ DEVAM EDİYOR

Türkiye ve Almanya arasında 2016 yılından bu yana sürdürülen kooperatifçilik iş birliği kapsamında; kooperatiflerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, bilgi ve deneyim paylaşımı ile karşılıklı iyi uygulamaların aktarılması gibi alanlarda çalışmalar yürütülüyor.

Ankara’daki görüşmede de iki ülke arasındaki kooperatifçilik iş birliğinin geçmişi ve bugüne kadar elde edilen kazanımlar değerlendirildi.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.