Bandırma Ticaret Odası’nın düzenlediği girişimcilik yarışmasında yapay zeka ve yenilikçi uygulamalar öne çıktı. Üniversite öğrencileri, projeleriyle genç girişimcilik ekosistemine katkı sağladı.

Bandırma Ticaret Odası Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen “Bir Fikrim Var Yarışması” sona erdi. Girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak ve üniversite öğrencilerinin fikirlerini geliştirebileceği bir ortam oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmanın final gününde, jüri karşısına çıkan son beş proje büyük beğeni topladı.

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Çolak, Meclis Başkanı Funda Seçil Dedeoğlu, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Anıl Bekdemir ile akademisyenlerden oluşan jüri, yapay zeka, elektrikli araçlar, tarım sektörü ve haberleşme uygulamaları alanlarındaki projeleri değerlendirdi.

Finalde konuşan Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Anıl Bekdemir, yarışmanın Aralık 2024’te planlandığını, başvuruların Şubat-Mart aylarında alındığını ve Nisan ayında katılımcılara girişimcilik, işletme, devlet destekleri ve melek yatırımcı süreçleri hakkında eğitimler verildiğini söyledi. Bekdemir, “Girişimcilik ekosistemine katkı sağlayacak her fikir bizim için çok değerli. Finalde yarışacak tüm ekiplere başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Yarışmada, MEB müfredatına uygun ders ve sınavlar için yapay zeka tabanlı soru üretim sistemi geliştiren İbrahim Gündoğmuş birinciliği kazandı. Yerel part-time iş ilanları ve anlık personel bulma aplikasyonuyla Veysel Arslanbuğul, Serhat Özen ve Mekan Çelebi’nin takımı ikinci, modern mektuplaşma uygulaması projesi ile Aykut Çınarlıdere, Feza Mete Kenar, Gülperi Aslantaş, Ferdi Karakurt ve Berkay Deniz Anlar’ın takımı ise üçüncü oldu.

Yarışma, genç girişimcilerin inovatif fikirlerini hayata geçirmeleri için önemli bir platform olmaya devam ediyor.

HABER: HABER MERKEZİ