1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. DOMATESİN KURUSU YÜZ GÜLDÜRÜYOR

DOMATESİN KURUSU YÜZ GÜLDÜRÜYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’nın Kuluncak ilçesinde hasadı tamamlanan domatesler yüzlerce dekarlık alanda kurutularak Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine ihraç ediliyor.
Malatya’nın Kuluncak ilçesinde hasadı tamamlanan domatesler yüzlerce dekarlık alanda kurutularak başta Avrupa ve Orta Doğu ülkeleri olmak üzere çok sayıda ülkeye ihraç ediliyor.
Malatya’da son yıllarda ihracatıyla dikkati çeken kurutulmuş domateste üretimin çok büyük bir bölümünün karşılandığı Kuluncak ilçesinde sezonun son ürünleri tarlalardan toplanarak kurutulma işlemlerinin ardından Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine ihraç ediliyor.
Kuluncak’ta kayısıya alternatif ürün olarak yüzlerce dekarlık alanda yetiştirilerek kurutulduktan sonra ihraç edilen domatesler kent ekonomisine önemli bir katma değer sağlarken, çiftçilerin ise yüzünü güldürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
DOMATESİN KURUSU YÜZ GÜLDÜRÜYOR
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!