Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde yeni döneme başlayan öğrencilerin uyum süreçlerini hızlandırmak amacıyla Oryantasyon Programları düzenlendi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde eğitim-öğretime yeni başlayan öğrencilerin uyum süreçlerini hızlandırmak, yerleşke kültürüne adapte olmalarını sağlamak ve üniversite yaşamına hazırlamak amacıyla Oryantasyon Programları düzenlendi. Oryantasyon programlarında öğrencilere öğrenim hayatları boyunca gerekli olan alanlarda bilgilendirmeler yapıldı.

16 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 14.00'te ve 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 10.00 ve 14.00’te Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlenen Oryantasyon Programlarına BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Genel Sekreter, akademik ve idari birim yöneticiler ve BANÜ’ye yeni kayıt yaptıran öğrenciler katılım sağladı.

Oryantasyon Programlarının açılış konuşmalarını gerçekleştiren Rektör Boz, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ni tercih ettikleri ve öğrenim hakkı kazandıkları için öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti. Eğitim sürecinin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle de şekillendiğini vurgulayan BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, öğrencilerinin BANÜ bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarına üye olup aktif bir şekilde rol almalarını tavsiye etti. Rektör Boz, danışman hocalarının akademik ve kişisel gelişimdeki kritik önemini de değinerek, bu ilişkilerin yalnızca dersler veya akademik konularla sınırlı kalmadığını, her türlü meselede fikir alışverişinde bulunmanın, öğrencilerin üniversite yaşamına daha sağlıklı bir şekilde adapte olmalarına katkı sağlayacağı belirtti.

Öğrenci İşleri, Bilgi İşlem, Kütüphane ve Dokümantasyon ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanları ile Uluslararası İlişkiler Koordinatörü, gerçekleştirdikleri sunumları ile öğrencilere Üniversite’deki tesisler, laboratuvarlar, kütüphaneler, idari birimlerin işleyiş şekli ve öğrencilerin bu birimlerden nasıl destek alabilecekleri konusunda bilgilendirmelerin yapıldığı programlarda idari birim yöneticilerimiz, merak edilen soruları da cevaplandırdı.

Programlarda ayrıca, Oryantasyon haftasına özel hazırlanan video gösterimleri de öğrencilerle paylaşıldı.

 

 

HABER: SERPİL YILDIZ