Balıkesir'de "Uyum Haftası" etkinlikleri verimli bir şekilde devam ediyor.

Balıkesir'de 2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve öğrencilerin okula uyum süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla planlanan "Mesleki Çalışma Dönemi" ve "Uyum Haftası" etkinlikleri; öğretmenler ve öğrenciler için verimli bir şekilde devam ediyor.

Öğrenciler için düzenlenen uyum haftası etkinlikleri, özellikle okula yeni başlayan öğrencilerin okul ortamına adapte olmalarını hedefliyor. Bu süreçte öğrenciler, öğretmenleri ve sınıf arkadaşları ile tanışma, okul kurallarını öğrenme, çeşitli sosyal etkinlikler ve oyunlar ile eğlenerek öğrenme imkânına sahip oluyor. Bu sayede, öğrencilerin okul hayatına daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde uyum sağlamaları amaçlanıyor.

Bu kapsamda; Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Mesleki Çalışma Dönemi" ve "Uyum Haftası" dolayısıyla il ve ilçe yöneticileri ile birlikte çeşitli okulları ziyaret etti. Şehit Mesut Yağan Anaokulu, Albay Tayyar-Nuran Oğuz İlkokulu, Ercan Kıvrak İlkokulu, Yarış Ortaokulu, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Rahmi Kula Anadolu Lisesini ziyaret eden Müdür Demir, okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Ziyaretlerde "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" çerçevesinde eğitim-öğretim sürecindeki yenilikler, hedefler ve ihtiyaçlar üzerine verimli toplantılar düzenlendi. Bu toplantılarda öğrenci başarılarının artırılması ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin önemi vurgulandı. Ayrıca, yeni eğitim öğretim yılına dair planlar ve projeler hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinleyerek, eğitimin her kademesinde kaliteli ve eşit fırsatlar sağlanması için çaba göstereceklerini belirtti.

HABER: SERPİL YILDIZ