Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, “İftarda Konuşalım” etkinliğinde öğrencilerle gerçekleştirdiği samimi sohbetle, eğitimdeki zorlukları ve çözüm önerilerini ele aldı.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürütmüş olduğu "İftarda Konuşalım" Ramazan Söyleşileri Programı kapsamında dördüncü iftar buluşmasını gerçekleştirdi. Etkinlik, Şehit Turgut Solak Fen Lisesi pansiyonunda düzenlendi.

Ramazan ayı boyunca süren etkinliklerin amacının eğitim camiası ile bir araya gelerek, sosyal dayanışmayı güçlendirmek olduğu ifade edilirken, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde eğitimde erdem, değer ve eylem anlayışının benimsenmiş olduğu vurgulandı. Bu kapsamda, okul yöneticileri, öğretmenler ve pansiyonda kalan öğrencilerle iftar sofralarında bir araya gelerek, eğitimle ilgili çeşitli konularda fikir alışverişi yapıldı.

Etkinliğe katılanlar arasında Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü yer aldı. İftar yemeğinin ardından yapılan sohbet, eğitim ve sosyal yaşam üzerine yoğunlaştı. Öğrencilerle bir araya gelen yetkililer, onların eğitim süreçleri, barınma koşulları ve talepleri hakkında bilgi aldı. Müdürler, ayrıca öğrencilerin karşılaştığı zorluklar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, etkinlikte yaptığı konuşmada, öğrencilerin milli ve manevi değerlerle yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti. Demir, "Gençlerimizin hayata daha güçlü adımlar atabilmesi için milli ve manevi değerlerle donatılması çok büyük bir anlam taşıyor. Burada gördüğümüz birlik ve dayanışma ruhu, eğitim anlayışımızın güçlü temellere dayandığının bir göstergesidir. Hep birlikte, öğrencilerimize daha parlak bir gelecek hazırlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, eğitimde akademik başarıyı manevi değerlerle birleştirerek, gençleri topluma duyarlı, bilinçli ve değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu model, gençlerin sadece akademik anlamda başarılı olmasını değil, aynı zamanda milli ve manevi değerler ile donatılmalarını hedefliyor.

İftar programının ardından, öğrencilerle gerçekleştirilen sohbetlerde, eğitimde karşılaşılan zorluklar ele alındı ve çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirilmesi adına görüş alışverişinde bulunuldu. Eğitim camiasının dayanışma içerisinde olduğunu ve bu tür etkinliklerin önemli birer fırsat olduğunu ifade eden katılımcılar, her türlü desteği öğrencilerden esirgemeyeceklerinin altını çizdi.

HABER: HABER MERKEZİ