"Maarifin Yüz Akı" Dergisinin İkinci Sayısında Balıkesir Karesi Ortaokulu'ndan bir proje yer alıyor.

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan Maarifin Yüz Akı dergisinin ikinci sayısı, "Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri" temasıyla yayımlandı ve okuyucuyla buluştu.

Öğrencilerin, yardımlaşma, dayanışma, millî birlik ve beraberlik şuuruyla yaşadıkları topluma karşı duyarlı; yüksek erdemli bireyler olarak yetiştirilmesi hedefleri doğrultusunda hazırlanan Maarifin Yüz Akı dergisinin ikinci sayısında başta öğrenci, öğretmen ve eğitim yöneticileri olmak üzere tüm eğitim paydaşları tarafından gerçekleştirilmiş sosyal sorumluluk faaliyetlerine yer veriliyor.

Gazi ve şehit yakınlarına gösterilen vefanın yaygınlaştırılması, sıfır atık farkındalığının kazandırılması, millî, manevi ve kültürel değerlerin geliştirilmesi, eğitimden kopan çocukların okula kazandırılması, israfın önlenmesi ve tasarruf bilincinin geliştirilmesi gibi önemli sosyal sorumluluk faaliyetlerine dergide yer aldı.

Derginin yeni sayısında yer alan çalışmaların seçim sürecinde Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı birimleri ile koordineli hareket edildi. İş birliği ile belirlenen 62 çalışmadan biri de Balıkesir Karesi Ortaokuluna ait.

Balıkesir Karesi Ortaokulu ' nun projesinde hedef, farklı kuşaklar arasındaki bağları güçlendirmek. “Beyin Egzersizleriyle Kuşaklararası Bağ Kuruyoruz" isimli proje Millî Eğitim Bakanlığı'nın Maarifin Yüz Akı Dergisi'nin 2. sayısında kamuoyuyla paylaşılarak önemli bir farkındalık yarattı.

Proje yaşlı bireylerle genç nesilleri bir araya getirerek her iki grubun da zihinsel kapasitesini artırmayı ve sosyal etkileşimi güçlendirmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında yaşlı bireylerle öğrenciler birlikte beyin egzersizleri yaparak hem eğlenceli hem de eğitici vakit geçiriyorlar.

Balıkesir Karesi Ortaokulu Okul Müdürü Ahmet Ercan, projenin başarısından büyük gurur duyduklarını belirterek, “Bu proje sayesinde öğrencilerimiz büyüklerimizle zaman geçirerek onların tecrübelerinden faydalandılar ve aynı zamanda beyin egzersizleriyle zihinsel gelişimlerine katkıda bulundular. Her iki kuşak için de faydalı bir deneyim oldu" dedi.

İlçe olarak çalışmaların devam edeceğini söyleyen Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, “Türkiye Yüzyılı Maarif Yüzyılı Modeli'' kapsamında etkin projelerin uygulanması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasıyla ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin çok yönlü gelişiminin desteklendiğini belirtti. İlçemiz adına başta Bakanlığımızın projelerinin takibi ve uygulanması olmak üzere diğer alanlarda da öncü ilçe olarak hız kesmeden çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

HABER: SERPİL YILDIZ