Değirmen Boğazı Tabiat Parkında ‘’Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor Projesi’’ yıl sonu şenliği yapıldı.

Karesi Kaymakamlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle başlatılan Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor Projesi kapsamında Değirmen Boğazı Tabiat Parkında yıl sonu şenliği gerçekleştirildi. Proje, öğrencilerin sevgi ve saygı başta olmak üzere toplumu bir arada tutan değerlerin davranışa dönüştürülüp, nesiller arasında iletişimin artmasını amaçlamaktadır.
Şenlikte, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş ile Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 9 anaokulunda eğitim gören 5 yaş grubundaki öğrenciler, Balıkesir ve Karesi Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde konuk edilen vatandaşlar bir araya geldi.
’Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor Projesi, 28 Mayıs 2024 tarihinde hayata geçirilmiş olup, şimdiye kadar 14’ü Anaokullarında, 2’si Karesi Huzurevinde 1 açık hava şenliği olmak üzere toplam 17 faaliyet gerçekleştirdi. Faaliyetleri arasında, Çömlek, Seramik Atölyesi, Masal, Hikâye Anlatımı, Sera ve Bahçe Çalışmaları, Geleneksel Oyunlar Deneyim Paylaşımı, Akıl ve Zekâ Oyunları, Eski Sözlü Geleneklerimiz, Oyuncaklarla Geçmişe Yolculuk, Örgü Sepet ve Koku Taşı Yapımı Atölyesi gibi kaliteli vakit geçirecek etkinlikler bulunuyor.
Şenliğe katılan Anaokulları arasında; Ali Rıza Güçkan Anaokulu, Naciye Kabakçı Anaokulu, Nazende Kurşun Anaokulu, Nuran Oğuz Anaokulu, Ömer Kurşun Anaokulu, Sıdıka Sami Kula Anaokulu, Süeybe Karakuş Anaokulu, Şehit Mesut Yağan Anaokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu yer aldı.


HABER: SERPİL YILDIZ