Savaştepe’de Tarım Meslek Lisesi öğrencileri damlama sulama yöntemiyle kahverengi pamuk ekimi yaptı.

Savaştepe ilçesinde Tarım Meslek Lisesi öğrencileriyle birlikte ata tohumu pamuk ekimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Pamuk, lifiyle tekstil, çiğidiyle yağ, küspesiyle de hayvancılık sektöründe stratejik ürün olma özelliği taşıyarak bölge ekonomisine katma değer sağlamaya devam ediyor.

Damlama Sulama Yöntemiyle Kahverengi Pamuk Ekim’i programına katılan Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, “Çekirdekten geleceğin tarımını tasarlama yolunda üretim çeşitliğini arttırarak damla sulama yöntemi ile demonstrasyon çalışmamızı gerçekleştirdik" diyerek kırsal tarım alanlarında uygun çeşitlerin belirlenmesi, su tasarrufu ve kaliteli ürünler elde etme adına demonstrasyon çalışmalarının devam ettiğinden bahsetti.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı; ülke nüfusunun beslenmesi, milli gelire katkı sağlaması, sanayide hammadde ihtiyacını karşılaması, ihracata doğrudan ve dolaylı katkıda bulunması gibi nedenlerden dolayı tarımın ülkemiz için vazgeçilmez olduğunu belirterek gençlerimize tarım bilincini kazandırmanın ve üreten bir nesil yetiştirmenin önemine vurgu yaptı.

Yapılan programa AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Savaştepe Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, Savaştepe Belediye Başkanı Ali Koyuncu, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Balıkesir İL Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Savaştepe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şerif Köse, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Okul Müdürü Ümit Çelik, kurum yetkilileri, öğretmenler, teknik personeller ve öğrenciler katılım sağladı.

HABER: SERPİL YILDIZ