Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan üç tematik dergi, üniversite yönetimine sunuldu. Rektör Oğurlu, öğrenci çalışmalarının akademik kültüre katkı sunduğunu belirtti.
Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri tarafından hazırlanan “Türkoloji”, “Ekoloji” ve “Uluslararası Ticaret” dergileri, üniversite yönetimine sunuldu.
Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Fatih Satıl ve Prof. Dr. Murat Doğdubay ile Genel Sekreter Yemliha Yanar’ı ziyaret ederek öğrencilerin hazırlamış olduğu dergileri takdim etti.
Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu yaptığı değerlendirmede, çalışmalarda emekleri bulunan öğrencileri ve personeli tebrik ederken; “Üniversitemiz, sadece akademik eğitim alanı olmanın ötesinde, gençlerin bilgiye olan tutkusunu ve üretkenliğini ortaya koydukları bir yaşam alanıdır. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyor, tüm emek verenleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Gerçekleşen görüşmede, öğrenci çalışmalarının üniversitenin akademik kültürüne kattığı değer vurgulanırken, bu tür girişimlerin kurumsal ölçekte yaygınlaştırılması yönünde de görüş alışverişinde bulunuldu.
HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER
Yorum yapın