Balıkesir Üniversitesinde “Gazetecilik ve TV Haberciliği” adlı bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide, gazetecilik mesleği hakkında önemli bilgiler paylaşılırken, öğrenciler iş hayatındaki deneyimlerden faydalandı.
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi, gazetecilik mesleğini yakından tanımak isteyen öğrenciler için önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Show Haber Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Bıyık’ın katıldığı "Gazetecilik ve TV Haberciliği" konulu söyleşi, fakültenin Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Etkinliğe; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, Show Haber Ege Bölge Sorumlusu Hasan Yıldırım, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, etkinliğin öğrenciler için değerli bir deneyim sunduğunu belirtti. Ardından söz alan Rıdvan Bıyık, medya dünyasının dinamikleri, gazetecilik ve TV haberciliği üzerine deneyimlerini paylaştı. Öğrencilere habercilik sektörünün zorluklarından ve fırsatlarından bahseden Bıyık, gerçek iş hayatına dair önemli tavsiyelerde bulundu.
Programın sonunda, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, bu tür etkinliklerin öğrencilerin vizyonunu genişlettiğini vurgulayarak, Rıdvan Bıyık’a katılımı ve değerli bilgileri için teşekkür etti. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından Prof. Dr. Oğurlu’nun Bıyık’a plaket takdimi ile sona erdi.
HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER
Yorum yapın