Balıkesir Üniversitesi Türk Yurdu Topluluğu tarafından düzenlenen ve ÜNİDES tarafından desteklenen "Türk Dünyası Öğrenci Çalıştayı" çerçevesinde Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Türkçenin tarihsel ve kültürel gücüne ilişkin önemli bir konuşma gerçekleştirdi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir Üniversitesi Türk Yurdu Topluluğu tarafından hazırlanan ve Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) tarafından desteklenmeye hak kazanan Trakya Üniversiteler Birliği Üniversiteleri Arası Türk Dünyası Öğrenci Çalıştayında “Türkçenin Gücü, Derinliği, Yayılma Sahası ve Ortak Dil Meselesi” adlı bir konuşma yaptı.

BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay, Genel Sekreter Yemliha Yanar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu Türkçe'nin zenginliği ve diğer dillerle karşılaştırıldığında sahip olduğu özelliklere değindiği konuşmasında, Türk coğrafyasında ortak dil ve kültür birliği sağlama bağlamında ise ortak dil meselesi konularına dikkat çekti. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Türkiye’de konuştuğumuz kelimelerin kökenlerinden örnekler vererek, diğer Türk coğrafyalarında ortak kullanılan kelimelerin analizlerini dinleyicilerle paylaştı.

 

HABER: SERPİL YILDIZ