Balıkesir Üniversitesi, Türk Dünyası Hareketliliği Programı kapsamında öğrencilerini Özbekistan’daki Urgench Devlet Üniversitesi’ne göndererek, akademik ve kültürel açıdan uluslararası deneyim kazanmalarına katkı sağlıyor.
Türk Dünyası Hareketliliği Programı kapsamında öğrencilere uluslararası deneyimler kazandırmaya devam eden Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), başarılı öğrencilerini farklı kültürlerle tanıştırmak ve küresel düzeyde akademik birikimlerini artırmak amacıyla Özbekistan’daki Urgench Devlet Üniversitesine gönderiyor.
Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halil Küçükler ve İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Başaran rehberliğinde Urgench Üniversitesi’ne gitmeye hazırlanan öğrenciler, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ile bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, öğrencilerin uluslararası düzeyde edinecekleri deneyimlerin hem akademik hem de kişisel gelişimleri açısından önemli bir fırsat olduğunu vurgularken, tüm öğrencilere de başarılar diledi.
Öğrenciler de Balıkesir Üniversitesi’nin sunduğu bu fırsattan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya teşekkür ettiler.
HABER: SERPİL YILDIZ
Yorum yapın