1. Haberler
  2. Eğitim
  3. BAÜN AKADEMİSYENİNİN ÇALIŞMASI DÜNYA LİTERATÜRÜNDE

BAÜN AKADEMİSYENİNİN ÇALIŞMASI DÜNYA LİTERATÜRÜNDE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Pelin Palas Karaca ve Lisansüstü mezunu Buse Gürsoy’un imzasını taşıyan akademik çalışma, doğum korkusunun anne-bebek ilişkisi ve doğum sürecine olan güven üzerindeki etkilerini gözler önüne serdi.

“The relationship between fear of birth and prenatal attachment and childbirth self-efficacy perception in Primigravida women” başlıklı çalışma, uluslararası dergi sıralamalarında en üst dilim olan Q1 ölçeğindeki “BMC Pregnancy and Childbirth” dergisinde yayımlandı.

DOĞUM KORKUSU, ANNE-BEBEK BAĞINI VE DOĞUM ÖZ YETERLİLİĞİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

İlk kez anne olacak kadınlar üzerinde yürütülen çalışmaya ilişkin bilgi veren Doç. Dr. Pelin Palas Karaca, özellikle sezaryen doğumu planlayan ya da doğum sürecine kendini hazır hissetmeyen kadınlarda doğum korkusunun daha yoğun görüldüğünü belirtti.

Doğum korkusunun yalnızca psikolojik bir durum olmadığını vurgulayan Karaca, bu korkunun aynı zamanda anne adayının bebeğiyle kurduğu prenatal (doğum öncesi) bağın zayıflamasına yol açtığını ve doğuma dair öz yeterlilik algısını da olumsuz etkilediğini ifade etti.

Elde edilen bulgular doğrultusunda sağlık profesyonellerine önemli görevler düştüğünü belirten Karaca, doğum korkusu yaşayan kadınların dikkatle değerlendirilmesi, bireysel danışmanlık hizmetleri sunulması ve gerektiğinde psikolojik destek birimlerine yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
BAÜN AKADEMİSYENİNİN ÇALIŞMASI DÜNYA LİTERATÜRÜNDE
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!