Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, ilçe milli eğitim müdürleriyle eğitim öğretim yılı hazırlıklarını değerlendirdi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir Başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle Eğitim Öğretime Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın politikaları doğrultusunda, eğitimdeki hedeflerin belirlenmesi, nitelikli öğrenciler yetiştirebilmek için gerekli adımların atılması ve eğitim öğretim süreçlerinin etkin bir şekilde yönetilmesini sağlamak amacıyla Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’in başkanlığında yürütülen istişare toplantıları devam ediyor.

Yöneticilerin birbirleriyle iletişimini güçlendirip iş birliğini teşvik eden ve iyi uygulamaların paylaşılmasını sağlayan toplantılar, Balıkesir'in vizyonunu belirlemede, öğretim stratejilerini geliştirmede önemli bir rol oynuyor. Eğitimdeki kaliteyi artırmak ve okulların genel performansını iyileştirmek için önemli bir araç olan 2024-2025 eğitim öğretim yılına hazırlık toplantısı 20 ilçe milli eğitim müdürünün katılımı ile Balıkesir Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda; Yenilenen Millî Eğitim Bakanlığı Öğretim Programlarının Görüşülmesi, Bakanlık politikalarının sahadaki uygulamaları, 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlıkları, eğitim ortamlarında yürütülen onarım ve inşaatlar, ücretsiz ders kitaplarının dağıtımı, taşımalı eğitim uygulamaları, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli uygulamalarına yönelik yapılan-yapılacak çalışmalar gibi birçok konu gündeme alındı.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, yeni müfredatın tanıtımı ve uygulanması konusunun görüşüldüğü buluşmada; müfredatın eğitim süreçlerinde nasıl bir yol haritası işlevi göreceği üzerinde durdu. Toplantıda; müfredatın, öğrencilerin bilgi ve becerilerini çağın gerekliliklerine uygun bir şekilde geliştirmeyi amaçladığı vurgulandı. Bu yeni yaklaşımın, öğrencilerin sadece akademik başarılarına değil, aynı zamanda sosyal ve duygusal gelişimlerine de katkı sağlayacağı belirtildi.

Yeni eğitim öğretim yılında başarıyı artırmak ve geleceğin teminatı olan öğrencilere en iyi eğitimi sunmak amacıyla iş birliği içinde çalışma noktasında kararlar alındı. Dilek ve temennilerin paylaşılmasının ardından Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, birlikte çalışmanın ve dayanışmanın önemine dikkat çekerek, tüm yöneticilere görevlerinde başarılar diledi.

HABER: SERMİN ASLAN