Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş ve trafik timlerinin kullanması için alınan 204 yeni araç; için Balıkesir Merkez Havalimanı otoparkında tören düzenlendi. Hizmete alınan yeni araçları sıralayarak gövde gösterisi yapan Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, suçluların her zaman ensesinde olacağının mesajını net bir şekilde verdi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere alımı gerçekleştirilen 204 adet hizmet aracı tanıtım etkinliği Balıkesir Merkez Havalimanında törenle yapıldı. Programda Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ve İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit bir konuşma yaptı. 

204 yeni polis aracının hizmete alım törenine Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Nurettin Alkan, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Yücel Oğurlu, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir ile diğer protokol üyeleri katıldı.

 

KENT GENELİNDEKİ ÇALIŞMALAR ARTACAK

Balıkesir Merkez Havalimanı’nda düzenlenen yeni araç alım töreninde konuşan Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, envantere kazandırılan 204 yeni araç ile birlikte kent genelindeki çalışmalarını artıracaklarını belirterek suç ve suçluyla mücadeleyi en üst seviyeye çıkarmak istediklerini söyledi. Müdür Yiğit: “Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğümüz bünyesine kazandırılan 204 yeni aracın hizmete alınması kapsamında düzenlenen törenimize hoş geldiniz. Polisin görevi: toplum ve şahıs emniyetini korumak, halkın ırz, can ve malına karşı işlenebilecek suçları önlemek, suç işleyenlerin yakalanarak adalete teslim edilmelerini sağlamaktır. Bu vazifeleri ektin ve verimli bir şekilde yerine getirebilmek için ilerleyen teknolojiye ayak uydurmak kaçınılmazdır. İlimizin nüfusu ve her gün artan araç sayısı düşünüldüğünde bizler de kuvvetimizde bulunan araç sayılarını gözden geçirerek, suçluyla mücadeleyi en üst seviyeye çıkarmayı gayret ediyoruz” dedi. 

EMNİYET TEŞKİLATININ ÇALIŞMALARINDAN BAHSETTİ

Öte yandan Müdür Yiğit, sözlerinin devamında Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü olarak yürüttükleri çalışmalardan da bahsetti. Yiğit: “Türkiye Yüzyılı’nın temelini oluşturan vizyon belgesinin 16 başlığından birisi de huzur. Emniyet teşkilatı olarak biz insan hak ve özgürlüklerinin, can ve mal güvenliğinin her türlü tehdide karşı güvence altına alınması için canla, başla çalışıyoruz. 2024 yılının ilk 9 ayında Balıkesir’de kişilere karşı işlenen en önemli 10 suçta yüzde 8,3, mal varlığına karşı işlenen 9 önemli suçta yüzde 25,9 azalış sağlandı. Hapis cezası bulunan bin 600 şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildi. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında 425 şahıs tutuklandı, 150 civarında şahıs hakkında adli kontrol kararı alındı. Belki burada bahsettiğim rakamlar sizin için bir şey ifade etmeyebilir ama Balıkesir tarihinde 390 sayısın üzerine hiç çıkılmamıştı bu rakamlar. Trafik hizmetlerinde denetlenen sürücü sayısı yüzde 19 artırılarak 1 milyon 100 bini geçti. Buradaki amacımız: trafik denetimlerimizi artırarak trafik kurallarına uyma bilincini geliştirmek ve kaza sayılarını azaltabilmektir” ifadelerine yer verdi.

162 MİLYON LİRA ÖDENDİ

Emniyetin bünyesine katılan 204 araca 162 milyon lira ödendiğini dile getirerek sözlerine başlayan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu: “İlimizde gerçekten tüm arkadaşlarımızla birlikte, sivil toplum kuruluşlarımızla beraber çok güzel bir emeğin sonucunu yaşıyoruz. Sağ olsun iş insanlarımız, hayırseverlerimiz, ilimizin güvenliğine katkı sağlaması adına toplamda 18 milyon liranın üzerinde bağış yapıldı, onun üzerine devletimizin de yaklaşık 145 milyon liralık katkısıyla toplamda 162 milyon liranın karşılığında gördüğünüz gibi 204 tane aracımızı bugün hizmete sunacağız” dedi.

 

OLAĞANÜSTÜ MÜCADELEDE VERİYORUZ

Vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için emniyet, jandarma, sahil güvenlik ve askerlerle birlikte olağanüstü bir mücadele verdiklerini anlatan Vali Ustaoğlu: “Balıkesir’imizin huzuru, emniyeti önemli. Toplumumuzun tüm kesimleriyle gece gündüz demeden, biz huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak gördüğünüz gibi jandarmamızın, emniyetimizin, sahil güvenliğimizin, askerimizin fedakarlığı sonucu bir bunları yaşayabiliyoruz. Gerçekten Balıkesir’de huzur içinde yaşayabilmemiz adına olağanüstü bir mücadele veriyoruz. Tarihi dönemde görüşmemiş gerek uyuşturucu ile mücadele olsun gerek aranan şahıslar olsun, gerek göçmen kaçakçılığında olsun çok ciddi çalışmaların altına hep beraber imza attık” diye söyledi.

 

9 AYDA 425 TORBACI YAKALANDI

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’nün 9 ayda torbacı diye tabir edilen 425 uyuşturucu satıcısını yakaladığını belirterek konuşmasını sürdüren Vali Ustaoğlu, şöyle devam etti: “Bu şehir, uyuşturucuyla mücadelede bir şehit verdi. Geldiğimiz günden bu yana da en büyük mücadelemiz; uyuşturucu oldu. 2024 yılının ilk 9 ayında 425 şahıs, uyuşturucuyla mücadelede kapsamında tutuklayıp içeri attığımız kişi. Bu sadece polis bölgesinin sayısı. Bunun dışında 3 bin 500’ün üzerinde yaptığımız operasyon var. Sadece geçen hafta Edremit ilçesinde yaptığımız bir operasyonda 52 kişiden 50’si tutuklandı. İnşallah gençlerimizi, yavrularımızı zehirlemeye çalışan bu hainlere karşı kararlı mücadelemiz devam edecek.”

 

ARAÇLARIMIZ HİÇ DURMADAN ÇALIŞIYOR

Emniyet teşkilatında faaliyet gösteren araçların 24 saat aralıksız çalıştığına da değinen Vali Ustaoğlu: “Burada en önemli etken emniyet teşkilatımızın, jandarma teşkilatımızın tüm ekibi ve ekipmanıyla güçlü olması bir o kadar önemli. Bu araçlar 24 saat çalışıyor. 240 tane bizim elimizde 10 yaş ve üzeri araç var. Aslında 10 yaş demek aslında 30 yaş demek. Çünkü polisimiz dinleniyor ama araçlar dinlenmiyor. Öyle olunca araçlar yıpranıyor, mücadelede sıkıntı çekiyoruz. O sebeple bu araçların emniyetimize çok ciddi katkıları olacak” diye kaydetti.

 

OTOBANIN KONTROLÜ

BALIKESİR JANDARMASINDA

Son olarak İzmir İstanbul otoyolunun kontrolünün de artık Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılacağına dikkat çeken Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Diğer yandan jandarma teşkilatımızda; sene başında beri 45 tane yeni aracımızı hizmete soktuk. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde sizlerle paylaşacağız; İzmir İstanbul otobanının trafiği jandarma teşkilatımıza devredildi. Hem yeni personelimiz ve araçlarımızla oranın da trafiğini ve huzurunu sağlamak için mücadele edeceğiz.”

Protokol konuşmalarının ardından araç alımında destek veren hayırseverlere Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ve Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit; plaket ve bağış makbuzu takdim etti.

İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar’ın yaptığı dua sonrası Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, araçların anahtarlarını polis ekiplerine teslim etti.

 

HABER: BUSE ASLAN