Marmara Bölgesi Tabip Odaları, Balıkesir’in Erdek ilçesinde bir araya gelerek, sağlıkta şiddet, hekim hakları ve sağlık sistemindeki düzenlemeler üzerine gelecekteki mücadele ve iş birliği stratejilerini belirledi.

26-29 Eylül 2024 tarihlerinde Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Ocaklar'da düzenlenen “Marmara Bölge Tabip Odaları Güz Buluşması”nda bir araya gelen tabip odaları, önümüzdeki dönemde meslek örgütleri ve Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) yürüteceği faaliyetler için öncelikli konuları belirledi. Toplantıya Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ Tabip Odaları katıldı.

Buluşmada, TTB ve Tabip Odalarının, meslek örgütlerinin sağlık alanındaki tarihsel rolüne vurgu yapıldı. Üyelerin hakları, hekimlik değerleri ve halk sağlığı konularında diğer sağlık meslek örgütleri, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri ile birlikte mücadele edilmesinin gerekliliği vurgulandı.

"Sağlıkta şiddet" başlık ile ilgili farkındalık artırıcı programlar ve kampanyalar geliştirilmesi, sağlık alanında değişmesi gereken yasa ve yönetmeliklerin taslaklarının hazırlanması, özel sağlık sektöründe çalışan hekimlerin sorunlarına yönelik raporlar hazırlanması yer aldı. Ayrıca, sevk sisteminin yeniden düzenlenmesi ve hekimlerin mesleki duyarlılıklarını artırmak için saha çalışmalarının artırılması gibi hedefler de gündeme alındı.

Toplantıya katılan tabip odaları, daha demokratik ve mücadeleci bir meslek örgütü için çalışma programları ve araçları geliştirme konusunda ortak sorumluluk bilinciyle hareket etmeye devam edeceklerini belirtti.

 

HABER: BUSE ASLAN