Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Sındırgı ilçesini ziyaret etti.

İlçe ziyaretleri kapsamında Sındırgı’yı ziyaret eden Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Ziyarette Müdür Demir’e İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Özen ve Sındırgı İlçe Milli Eğitim Müdür Muzaffer Çakır eşlik etti. Ziyarette eğitimde ilerleme sağlamak adına geleceğe ışık tutacak çalışmalar üzerine görüşüldü.

Sındırgı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne gerçekleştirdiği ziyarette Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, eğitim camiası ile bir araya geldi.

İbrahim Ethem Akıncı İlkokulu ve Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Sındırgı İmam Hatip Ortaokulu, Sındırgı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ile Sındırgı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, öğrencilerle sohbet etti. Sınıf ziyaretlerinde öğrencilerle buluşmanın heyecanını yaşayarak onlara ilham verici sözler söyledi. Konuşmasında, "Bilgi bir ışıktır, onu arayan her zaman yolunu bulur." diyerek öğrenmenin önemine vurgu yaptı. Öğrencilerin sınıflarında duyduğu bu sözler, onlara hem motivasyon kaynağı oldu hem de eğitim yolculuklarında bir rehber niteliği taşıdı.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Sındırgı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaretinde okulun atölyelerini gezerek öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceledi. Okul yönetimiyle bir araya gelerek, okulun eğitim programları ve uygulamalı ders içerikleri hakkında bilgi aldı. Ayrıca, mezunların iş hayatına daha hazırlıklı bir şekilde adım atabilmesi için sürekli eğitim ve güncellemelerin önemine değindi. Pansiyonları da ziyaret eden Müdür Demir, öğrencilerin konfor ve güvenliğini sağlamak için alınan tedbirleri yerinde inceledi. Pansiyonun temizliği, yemek hizmetleri ve sosyal etkinlik alanları hakkında bilgi aldı. Pansiyonda kalan öğrencilerle sohbet ederek onların önerilerini dinledi, bu sayede öğrenci memnuniyetinin artırılması için yapılabilecek iyileştirmeleri değerlendirdi.  Müdür Demir, ziyaretinin sonunda okul ve pansiyon personeline gösterdikleri özverili çalışmalar için teşekkürlerini iletti.

Öğretmenlerle gerçekleştirdiği toplantılarda; Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin vizyoner bir yaklaşımla eğitimin geleceğini şekillendirmek üzere tasarlandığını belirten Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, bu modelin önemini vurgularken, şu sözlerle düşüncelerini dile getirdi: "Eğitim, geleceği inşa eden en güçlü temeldir; bu temeli sağlamlaştırmak için Türkçemizin zenginliğini çocuklarımıza aktarmak görevimizdir. Dil, sadece iletişim aracı değil, aynı zamanda kültürümüzün taşıyıcısıdır; bu yüzden Türkçe öğretimi, eğitim sistemimizin kalbindedir. Geleceğin dünyasında öğrencilerimizin başarılı olabilmeleri için disiplinler arası bilgi birikimi kadar, disiplinler üstü ve ötesi düşünme yeteneği de önem taşımaktadır. Eğitimde yenilikçi yaklaşımlar, sadece bilgi aktarımı ile sınırlı kalmamalı, aynı zamanda öğrencilerimizin düşünce ufuklarını genişletmelidir."

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER