TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilciliği, umut yeşertmeye devam ediyor. Son olarak Karesi Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilen ‘TEMA’lı Olmak’ eğitimine çok sayıda TEMA gönüllüsü katıldı.

Tema Vakfı Balıkesir İl Temsilciliği çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak ‘TEMA’lı Olmak’ konulu eğitim, çalışmaları Karesi Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde yapıldı. Gerçekleştirilen etkinlik tanışma ile başladıktan sonra TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilcisi Metin Kuter, ’Dünya’da ve Türkiye’de Çevre sorunları ‘’ konulu sunum yaptı ve TEMA Vakfı’nı tanıttı.

Sanat Evi’nde gerçekleştirilen eğitime 57 doğa gönüllüsü katıldı. “TEMA”lı Olmak Eğitimine daha sonra 5 kişi de gönüllü olarak TEMA Vakfı’na katıldı.

Kuter yaptığı sunumda ise; “Türkiye’de 81 il, 284 ilçe, 77 mahalle, 143 üniversite(Genç TEMA) olmak üzere 585 noktada örgütlüyüz. Ülke çapında bin 200 gönüllüye ulaştık. Şimdiye kadar 38 milyon fidan diktik ve 700 milyon meşe palamudu ektik. 308’den fazla dava açtık. Bunların 183ünü kazandık. Onlarca davamız devam ediyor. Eğitim çalışmalarımızla 6 000 000’dan fazla çocuğumuza ulaştık.’’ dedi.

TEMA’lı Olmak eğitiminin devamında konuşmalarına devam eden İl Temsilcisi Metin Kuter, TEMA Vakfı gönüllülük ve örgütlenme modeli hakkında bilgilendirme yaptı. Vakfın sosyal medya hesaplarını tanıttı. Ziyaret edilmesini istedi. Projeleri anlattı. Bugüne kadar Balıkesir ilinde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

 

“TEMA VAKFI’NA 2023 YILINDA 2626 GÖNÜLLÜ KAYDI YAPTIK”

2023 yılında TEMA Vakfı’na 2626 gönüllü kaydı yaptıklarını söyleyen Metin Kuter; ‘’2023 yılında 2626 gönüllü kaydı yaptık. Son 5 yılda 10 bin 81 gönüllü kaydı yapmışız. Şu an da ilimizde 23 bin 135 gönüllümüz var. Okullarımızda eğitim çalışmaları yapıyoruz, projeler uyguluyoruz. Kısa ve uzun süreli projelerimiz var. 2023 yılında ilimizde 12 bin 500 kişiye eğitim çalışmalarımız ile ulaştık. Ama bir eksikliği yaşıyoruz. Çıkış noktamız toprak olmasına rağmen ilimizde Toprak Koruma Kurulunda temsil edilemiyoruz. Ülke çapında 76 ilde TEMA Vakfı Toprak Koruma Kurullarında yer alıyor. İnşallah önümüzdeki yıl kurula girebiliriz. Talebimizi ısrarla sürdüreceğiz. Biz sizlerle güçlüyüz. Gelin aktif gönüllümüz olun, çalışmalarımıza katılın, birlikte güzel şeyler yapalım.’’ dedi. 

Aktif gönüllülüğünün anlatıldığı eğitimin devamında ise katılımcılardan 20 doğa gönüllüsü form doldurarak aktif olarak çalışmalara katılma isteğini belirtilerek, birlikte neler yapılabileceği üzerinde durulan etkinlik günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

 

HABER: BUSE ASLAN