Erdek'in doğal zenginliklerinden faydalanarak şifalı bitkiler toplayan Mustafa Erbek, 25 yıldır bu işi yapıyor.

Bandırma Paşakent Mahallesi'nde yaşayan Erbek, topladığı ve kuruttuğu bitkilerle Türkiye'nin dört bir yanından gelen insanlara şifa dağıtıyor.

Erbek, ticaretten ziyade insanların sağlıklı yaşamalarını ön planda tutuyor ve müşterilerine birçok şifalı bitkinin faydalarını anlatıyor. Aynısefa, ebegümeci, karabaş otu, nane, defne, meşe yaprağı, enginar kabuğu, kekik, biberiye, dut yaprağı, adaçayı, kanser otu ve hayıt otu gibi bitkileri kurutarak şifa dağıtmaya devam ediyor.

Ayrıca alternatif tıpla ilgilenen masör olan Erbek, doğadaki bitki kürlerini hazırlamayı öğrendiğini ve birçok hastalığa şifa olduğunu iddia ettiği kürleri hazırlamak için Erdek’in Kapıdağ Yarımadası’nda bitki topladığını belirtiyor. Mart, nisan ve mayıs aylarında doğadan topladığı bitkileri kurutarak şifa arayan vatandaşlara dağıtıyor.

Erbek, emekli olduktan sonra doğaya ve şifalı bitkilere kendini adadığını söylüyor. Kendi yaptığı bitki kürleri sayesinde birçok insanın iyileştiğini iddia eden Erbek, çevresindeki benzer hastalıklara sahip olanlara ücretsiz olarak bu kürleri dağıttığını belirtiyor. Kremlerini genellikle Kapıdağ Yarımadası'ndan elde ettiği bitkilerin özlerinden ürettiğini ve içerisine katkı maddesi eklemediğini vurguluyor. Erbek, hastalarına ücretsiz olarak bakıyor ve onlara şifa dağıtmaya devam ediyor.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER