Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Birol Şahin, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü sebebiyle yaptığı açıklamalarda otizmli bireylerin şehir hayatına katılmaları için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek yürütülen çalışmaları anlattı.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü sebebiyle farkındalık oluşturmak için Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenlendi. Gerçekleştirilen etkinliklere Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Birol Şahin, Gençlik Spor Balıkesir İl Müdürü Adem Özalp, Aile ve Sosyal Hizmetler Balıkesir İl Müdürü Hatice Dost, OBİDER Başkanı Fatma Tabanlı, Otizmli hemşerimiz ve aileleri katıldı.

Düzenlenen etkinlik ilk olarak otizmli çocukların oluşturduğu bando eşliğinde yürüyüş ile başladı ve otizmli çocuklar tarafından okunan şarkı, şiirler, oyunlar oynanarak sürdü.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü sebebiyle düzenlenen etkinliklerde açıklamalarda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Birol Şahin, günün anlam ve önemine dikkat çekerken otizmli bireylere yapılan yardımlardan bahsetti. Şahin, açıklamalarına şöyle başladı: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'ın hassasiyeti sonucunda otizmli çocukların eğitimi, şehir hayatına katılmaları ve fedakar ailelerinin üzerindeki yükleri paylaşabilmek için Otizm Derneklerini, aileleri ve otizmli hemşerilerimizin yanında ve destekçisi olmaya özen gösteriyoruz. Otizmlilerde her gün devam eden bir özel eğitim süreci söz konusu. Onların özellik arz eden okullarına gidebilmeleri için servis hizmeti sağlanıyor” dedi.

OTİZMLİ BİREYLERE BÜYÜK DESTEK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Otizmli bireyler için yaptığı desteklerden bahsederek sözlerini sürdüren Şahin: “Geçtiğimiz yıl; ‘Ürettiğim İçin Mutluyum’ Projesi kapsamında OBİDEV'e Otizmli çocuklarımız için 114 bin lira nakdi destek verildiği gibi 220 bin liralık da okulun donanım ve malzeme alımı gerçekleştirdik. Çevre Düzenlemesi için Kent Estetiği Dairesi Başkanlığımız 1 milyon 480 bin lira harcama yaptı. Kafe uzantısı camekan için 220 bin lira maliyeti de hesapladığımızda 2022 yılında OBİDER'in Otizmli bireylerin eğitim ve rehabilitesi için ‘Ürettiğim İçin Mutluyum’ projesine 2 Milyon lirayı geçen destek sağlamış olduk. Yine bu Proje kapsamında Okula ait elektrik, su ve internet abonelikleri Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanıyor. Ayrıca Okulun güvenlik personeli de istihdam ettik. Öte yandan 12. Expo Eyaf Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi kapsamında Otizimli Bireyleri Destekleme Vakfı’ndan 13 bin 749 liraya 100 adet anahtarlık temini yapılmıştır. Bununla birlikte kiralanan stantta OBİDEV'e ayrıca yer verilmiştir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Bandırma Engelli Ve Engelli Aileleri Derneği arasında Engelli Farkındalık Etkinlikleri Ortak Hizmet İşbirliği Protokolü imzalanmış olup, protokol kapsamında 45 bin 600 liralık Zeybek Halk Oyunları Kostümü temini yapılmıştır. Ayrıca ihtiyacı olan hemşerilerimizin otizimli çocukları için kırtasiye yardımı yapılmıştır. Bu arada bu yıl için Özel Eğitim Gerektiren Bireylerin Taşınması amacıyla yapılan ihale 200 bin 560 lira bedelle sonuçlanmıştır. Keza Merkezde hizmet veren OBİDER gibi Bandırma ilçemizde de benzer hizmet Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezinde Otizmli Çocuklara hizmet verilmeye devam ediyoruz. Görüldüğü gibi Otizmli hemşerimiz ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak, şehir hayatına katılmalarını sağlamak ve eğitimleri için Büyükşehir Belediyemiz Otizm'in farkında ve bunun sonucu onlara yardımcı olmayı önemsiyor. Bu hassasiyetimiz devam edecek" dedi.




KAYNAK: İHA