Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, Kadir Gecesi dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

İslam Aleminin Kadir Gecesini tebrik eden Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, bu gecenin önemine değindi.

Ramazan ayının son günlerinin yaşandığı süreçte bir Kadir gecesine daha kavuşmanın sevinci içerisinde olduğunu hatırlatan İl Müftüsü Celal Sürgeç mesajında şunları dile getirdi;

“Aziz Kardeşlerim, 05 Nisan 2024 Cuma günü akşamına tekabül eden Ramazan ayının 27. gecesi bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesidir. Bu gece semadan inen rahmet yağmurlarının ruh ve gönül dünyamızı yıkadığı, mümin gönüllerin, vahyin bereketi ile dirilip tazelendiği, selamın ve selametin yeryüzünü kapladığı, insanları en doğru yola ileten hidayet ve hayat rehberi Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı mübarek Kadir Gecesidir. Allah Teala bu gece hakkında: “Şüphesiz biz Kur’an’ı, Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. (Kadr Suresi,1-5) buyurarak bu gecenin ne kadar mübarek bir gece olduğunu haber vermiştir. Peygamber Efendimiz (s.a.s)’de bu gecenin kıymetini “Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah’tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır” (Buhârî, Kadir 1) şeklinde ifade etmiştir.

Kadir Gecesi esas değerini Kur’an- Kerimden almaktadır. Kur’an-ı Kerim bize kendini; “Ey insanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüllerdekine bir şifa, müminler için bir hidayet ve rahmet gelmiştir."  (Yunus 57) beyanıyla tanıtır. Bu sebeple bu gece, ilahi öğütlere kulak vermek suretiyle, kalp ve gönül hastalıklarımızı Kur’an-ı Kerim ile tedavi etmeli, Kur’an-ı Kerim’in rehberliğinde işlerimizde en doğru yolu seçmeli ve en doğrusunu yapma kararlığında olarak, kendi değer ve kıymetimizi artırmalı, dünya ve ahiretimizi mamur etmeye çalışmalıyız.

Günümüz insanının hayata bakışının en büyük zafiyetlerinin başında “ahirete iman” bilincinin kaybolması gelmektedir. Bu sebepledir ki günümüz Müslümanları insani ve vicdani duyarlılıklarını yitirmekte, her çeşit kötülükleri ve haksızlıkları çok kolay işleyebilmektedir. Bu durum onu nefsani arzularına teslim olmaya ve zalimliğe sevk etmektedir.

Kur’an-ı Kerim dünya ve ahiretin mamur olması için insana dünya hayatının geçici olduğunu, esas kalıcı olanın ahiret yurdu olduğunu ısrarla vurgulamaktadır. Bu sebeple ahiret inancını öncelemeyen, ahiretini hesaba katmayan hiçbir iş gerçek başarıya ulaşamaz.

Kadir gecesi, melekler ve Cebrail’in, Rablerinin izniyle her bir iş için yeryüzünü şereflendirdiği, âlemin esenlikle dolduğu müstesna bir zamandır. Günah ve hatalardan arınmak için bir fırsat gecesidir. Sevgili Peygamberimiz bu gecenin değerini, “Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır,” hadisi ile bu geceyi değerlendirme noktasında bizlere tavsiyelerde bulunmuştur.

Bu gece gafletten uzak durulması gereken; Kur’an-ı Kerim tilaveti, ibadet, dua ve niyaz ile tövbe ve istiğfar ile ihya edilmesi gereken bir gecedir. Bu gece ahdimize sahip çıkmamız gereken bir gece olmalıdır.  Bu gece hayırda yarışmanın, hayırlı bir insan olmanın, günahlardan uzak bir hayata başlamanın kararının verildiği bir gece olmalıdır. Bu gece bir yetimin, garibin, bir fakirin yarasına merhem olma, bir kardeşimizin derdine deva olma gecesidir.

Bu gece Gazze’nin, Doğu Türkistan’ın ve bütün mazlum coğrafyaların acısını yüreğimizde hissetme gecesidir. Mazlumların gözyaşlarının dinmesi için maddi ve manevi her türlü gayreti gösterme gecesidir. Merhametlilerin en merhametlisi olan Allah’a “Allahım Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni affet” diye dua edip, kendimiz ve tüm İslam aleminin affı ve bağışlanması, huzur ve selameti için dua etme gecesidir. Rabbimiz bizleri Kadir gecesinin kadrini bilen ve bu şuurla yaşayanlardan eylesin.

Bu vesile başta Balıkesir’imizin aziz halkı olmak üzere, ülkemizin ve bütün İslam âleminin bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini tebrik eder, bu mübarek gecenin hayatımızı iman ve Kur’an nuru ile değiştirmesine, kalplerin dirilişine, Kur’an ahlakının yaşanmasına, birlik ve kardeşliğe, günahlarımızın affına, dünya ve ahiret saadetine vesile olmasını Cenab-ı Allah (cc)’dan niyaz ederim.”

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER